Life&style

Najbolji hoteli u Hrvatskoj prema TripAdvisoru su...

Prema kritikama i ocjenama gostiju, ovi su hoteli najbolje što se ove godine nudi na Jadranskoj obali

Kad jedna od najpopularnijih internetskih stranica za razmjenu turističkih iskustva - TripAdvisor, objavio je listu hotela u Hrvatskoj, koji su prema glasovima gostiju i posjetitelja proglašeni najboljima, odmah znamo da će biti fantastični.

Bitno je naglasiti da ovo nisu službeno ni kategorijski najbolji domaći hoteli, već je lista napravljena prema ocjenama vezanim uz lokaciju, kvalitetu spavanja, kvalitetu i čistoću soba, vrijednosti za novac te ocjeni ukupne usluge. Isto tako, pokazalo se kako hoteli na popularnijim destinacijama imaju bolje ocjene pa se tako na listi top deset našlo čak pet dubrovačkih hotela. U nastavku donosimo listu najboljih hotela u Hrvatskoj prema mišljenju gostiju koji su u njima odsjeli, a svoje mišljenje podijelili s ostalima na stranici TripAdvisor.

1. Hotel Bellevue, Mali Lošinj

Hotel Bellevue je mjesto iz snova. Nalazi se u jednoj od najljepših i najintimnijih lošinjskih uvala - Čikat - poznatoj po svojoj prekrasnoj prirodi, kristalno čistom moru i stoljetnoj tradiciji odmora s predznakom "luksuzni". Elegantan izvana, prostran, sofisticiran, raskošan iznutra, Bellevue oduzima dah već na prvom koraku. Gosti ga često nazivaju "impresivnim, modernim hotelom", a ako je suditi prema komentarima na TripAdvisoru ono što najviše fascinira upravo je "savršen setting" i "nezaboravan, poseban pogled s balkon".

 | Autor: TripAdvisor TripAdvisor Hotel Bellevue, Mali Lošinj

2. Royal Princess Hotel, Dubrovnik

Royal Princess Hotel dio je Importanne Resorta, smještenog na poluotoku Lapadu. Izgrađen je 2012. godine i nalazi se na obali, samo na nekoliko koraka od prekrasnog Jadranskog mora. Apartmani se kaskadno spuštaju prema moru, što svakoj sobi hotela jamči jedinstven i očaravajući pogled   

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Royal Princess Hotel, Dubrovnik

3. Hotel Villa, Dubrovnik

Ovaj luksuzni hotel s 5 zvjezdica nalazi se na 15 minuta hoda od starogradske jezgre Dubrovnika, a posjeduje privatnu plažu, dva izvrsna restorana i elegantni spa centar za goste visokih kriterija. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Hotel Villa, Dubrovnik

4. Hotel Kompas Dubrovnik, Dubrovnik

Uživajući sve prednosti nevjerojatno atraktivne lokacije uz more, s pogledom na plažu Lapad dalje na more s južne strane, nakon potpune i opsežne rekonstrukcije, novi sofisticirani Hotel Kompas Dubrovnik jedan je od najboljih u Dubrovniku. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Hotel Kompas Dubrovnik, Dubrovnik

5. Hotel Miramar, Opatija

Hotel je smješten u tihom zaljevu s puno mediteranskog raslinja, a neposredno ispred hotela pruža se opatijski Lungomare. Hotelski kompleks sastoji se od obnovljene vile Neptun i 4 novoizgrađene vile za goste koje okružuju prekrasan hotelski vrt koji je prepoznatljiv po fontani „Kamelienbrunnen“ bečkog kipara. Zanimljivo je da su gosti najviše hvalili hranu i uslugu Miramara. "Hrana je ovdje iznimno savršena, a još kad vam je serviraju na ovakvoj lokaciji nemoguće je ne ostati oduševljen" - samo je jedan od komentara koji točno opisuje ideju ovog Opatijskog hotela.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Hotel Miramar, Opatija

6. Hotel Monte Mulini, Rovinj

S pogledom s balkona na mirnu uvalu, na desetak minuta od rovinjskoga staroga grada, ovaj hotel nudi mirnu oazu za opuštanje. Raskošni vrt oko bazena sjajno je mjesto za Insta fotku prije nego što se prebaciš u istraživanje profinjenog kulinarstva u restoranu Wine Vault. "Nemoguće je ostati ravnodušnim na ovaj super kvalitetni i stajliš hotel na savršenoj lokaciji", stoji na TripAdvisoru uz Monte Mulini, a ako postoji jedan grad u Hrvatskoj koji apsolutno oduševljava svim svojim hotelskim kompleksima onda je to Rovinj. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Hotel Monte Mulini, Rovinj

7. Hotel Plaža, Omiš

Na atraktivnoj lokaciji uz more, ali i rijeku, uz glavnu gradsku pješčanu plažu i u ugodnom mediteranskom okruženju, hotel Plaža gostima, nudi toplo i srdačno okruženje, visoku kvalitetu usluge i sadržaje koji će u potrazi za opuštanjem i odmorom u potpunosti zadovoljiti.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Hotel Plaža, Omiš

8. Hilton Imperial Dubrovnik, Dubrovnik

Luksuzan hotel bogate povijesti i tradicije, jedan je od najpoznatijih dubrovačkih hotela s 5 zvjezdica, a nalazi se na samom ulazu u staru gradsku jezgru. Originalno sagrađen 1895. te u potpunosti obnovljen 2005. predstavlja spoj fascinantne arhitekture 19. stoljeća i modernog dizajna. S terasa hotela pruža se jedinstven pogled na srednjovjekovne zidine i morsku pučinu koja oduzima dah. Hilton Imperial gosti su opisali kao "bajkovito mjesto na lokaciji iz snova" i "neponovljivo iskustvo koje samo Dubrovnik može ponuditi". 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Hilton Imperial Dubrovnik, Dubrovnik

9. Aparthotel Tamaris, Tučepi

Aparthotel Tamaris jedan je od najboljih hotela na makarskoj rivijeri. Smješten je u prekrasnom prirodnom okruženju, iznad njega planina Biokovo, a tik ispred tučepska plaža, jedna od najljepših i najdužih šljunčanih plaža na Jadranu s koje se pruža pogled na predivne otoke Brač i Hvar. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Aparthotel Tamaris, Tučepi

10. Hotel Bellevue, Dubrovnik

Uklesan visoko u stijenu zaljeva Miramare, s predivnim panoramskim pogledom na Jadran, boutique hotel Bellevue predstavlja jedinstven spoj diskretnog luksuza i oaze mira u Dubrovniku, smještenog tik iza ugla prekrasnog Starog grada. Od svih Dubrovačkih hotela, Bellevue je "onaj sa najljepšim pogledom", barem tako kažu komentari oduševljenih gostiju. Osim pogleda, goste Bellevuea oduševljava vrhunska hrana, ali i privatna plaža koja goste baca u trans.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Hotel Bellevue, Dubrovnik

Photo: Instagram

Komentari 0