Life&style

Najbolji filmovi i serije u travnju: Veselimo se Petru Panu, Brooke Shields i uzbudljivim dokumentarcima

  • U travnju nas na streaming platformama očekuje pregršt uzbuđenja
  • Uz nove sezone kultnih serija, poput 'Barryja', očekuje nas i nekoliko novih uzbudljivih uradaka, poput nove ekranizacije 'Petra Pana' 
  • Iz velikog broja novih filmova i serija izdvojili smo neke za koje smatramo da su vrijede dodatne pažnje 

Streaming platforme, poput Netflixa, Hulua, Disneyja, HBO-a i dr., uveseljavaju nas iz mjeseca u mjesec izvrsnim krimićima, zabavnim komedijama, sjajnim dokumentarcima, pa sve do ekranizacija omiljenih superjunaka te adaptacija stripova ili knjiga. U nastavku ti donosimo pregled nekih zanimljivih serija i filmova koje dolaze na streaming platforme u travnju 2023. godine.

Možda vas zanima U novom bizarnom intervjuu Hugh Grant se našalio s Drew Barrymore na račun njezinog pjevanja Rubrika Life&style Life&style

Lewis Capaldi: How I'm Feeling now, Netflix

U jednom od najranjivijih i najautentičnijih dokumentaraca ikada, promatrat ćemo Lewisa Capaldija u ključnom trenutku njegove karijere. Baci pogled na njegov osobni život i ključnu godinu, njegovu borbu da uravnoteži obitelj, normalnost i sve što je ikada poznavao sa životom jedne od najvećih zvijezda na planeti, sabirući intimni portret jedinstvenog karaktera, nada i strahova vlastitim riječima. Film je režirao Joe Perlman. 

Chupa, Netflix

Sramežljivi 13-godišnji Alex (Evan Whitten) leti iz Kansas Cityja u Meksiko kako bi prvi put upoznao svoju proširenu obitelj. Ondje upoznaje svog djeda i bivšeg prvaka u hrvanju Chavu (Demián Bichir), energičnog, hrvanjem opsjednutog rođaka Mema (Nickolas Verdugo) i neustrašivu, modernu rođakinju Lunu (Ashley Ciarra).

Ali baš kad se Alex počinje snalaziti, otkriva mitsko stvorenje koje živi ispod šupe njegova djeda: mladunče chupacabre, koje prepoznaje iz priča o strahovitoj, odrasloj chupacabri, za koju se priča da se hrani stokom farmera. Alex uskoro saznaje da njegov novi prijatelj 'Chupa' ima tajnu povijest s njegovom obitelji, a da uporni, opasni znanstvenik Richard Quinn (Christian Slater) lovi neshvaćeno stvorenje kako bi pokušao iskoristiti njegove moći.

Kako bi zaštitio Chupu od nadolazeće opasnosti, Alex kreće u avanturu života, koja će gurnuti veze njegove novostečene obitelji do ruba i podsjetiti ga da su životni tereti lakši kada ih ne morate nositi sami.

Florida Man, Netflix

Florida Man je nadolazeća američka serija koju je kreirao Donald Todd, koji je i izvršni producent uz Jasona Batemana, Michaela Costigana i Miguela Artetu. U seriji glumi Édgar Ramírez kao bivši policajac koji je poslan natrag u svoju matičnu državu Floridu kako bi riješio slučaj odbjegle djevojke mafijaša iz Philadelphije. Anthony LaPaglia, Abbey Lee, Otmara Marrero, Lex Scott Davis, Emory Cohen i Isaiah Johnson također glume u glavnim ulogama. 

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die, Netflix

Cijelo stoljeće zemljom je bjesnio rat između njezinih stanovnika i danskih osvajača. Ali sada je uspostavljen mir s gotovo ujedinjenom zemljom - samo Lord Uhtred od Bebbanburga, koji vlada Northumbrijom, tek treba dati svoju zemlju na prijestolje. Ali kada kralj Edward umre, mir je ugrožen jer se njegova dva potencijalna nasljednika, Aethelstan i Aelfweard, bore za osvajanje krune. Kad Uhtred čuje da će se Aethelstan - nekoć njegov štićenik - boriti, jaše kako bi mu pomogao osigurati pobjedu, ali mladi je princ pao pod mračni utjecaj i nije isti dječak kojeg je Uhtred nekoć poznavao. A kada Aethelstanovi postupci ugroze život Uhtreda, Uhtred mora odlučiti čemu je odan - kralju ili svojoj domovini…. Glume Alexander Dreymon kao Uhtred od Bebbanburga, Mark Rowley kao Finan,  Arnas Fedaravicius kao Sihtric i mnogi drugi. Martha Hillier napisala je scenarij, a film je režirao Ed Bazalgette. 

Transatlantic, Netflix

Ova serija ima sedam nastavaka, a radnja se događa u Marseilleu 1940-1941. Transatlantic je inspiriran istinitom pričom o Varianu Fryju, Mary Jayne Gold i 'Odboru za hitno spašavanje'. Riskirajući svoje živote kako bi pomogli više od 2000 izbjeglica da pobjegnu iz okupirane Francuske, uključujući mnoge umjetnike na popisu najtraženijih nacista, međunarodna ekipa mladih heroja i njihovi poznati štićenici okupirali su vilu na rubu grada, gdje im prijeti smrtna opasnost. To postaje mjesto s neočekivanim suradnjama i intenzivnim ljubavnim vezama. Cory Michael Smith glumit će Variana Frya, a Gillian Jacobs Mary Jayne Gold. Treći glavni glumac je Corey Stoll, koji će glumiti Pattersona, "američkog konzula u Marseilleu koji izbjeglice vidi kao egzistencijalnu prijetnju američkim vrijednostima". 

Beef, Neflix

Serija 'Beef' prati posljedice incidenta na cesti između dva stranca. Danny Cho (Steven Yeun), propali poduzetnik s problemima, sukobljava se s Amy Lau (Ali Wong), poduzetnicom slikovitog života. Sve veći ulozi njihove svađe razotkrivaju njihove živote i veze u ovoj mračno komičnoj i duboko dirljivoj seriji.

The Diplomat, Netflix

Netflixova nova serija je politički triler s Keri Russell u glavnoj ulozi. Radi se o diplomatkinji koja dobiva novu ulogu veleposlanice u Londonu, ali to ima velike implikacije na njezin rad i osobni život, a sve to dok se u pozadini odvija međunarodna kriza…

Preetty Baby: Brooke Shields, Hulu

Pretty Baby: Brooke Shields dvodijelni je dokumentarac o djetetu glumici koja je postala superzvijezda i model. Od Lane Wilson, koja je režirala Netflixov film 'Taylor Swift Miss Americana', obećava istraživanje njezine transformacije iz pretjerano seksualizirane dječje zvijezde te do promjena koje su nastale u Hollywoodu…

Tiny Beautiful Things, Hulu

U svojoj novoj seriji od osam epizoda, adaptaciji zbirke eseja Cheryl Strayed iz 2012., Katheryn Hahn glumi spisateljicu čiji je život u tijeku dok se osvrće na svoje mlade godine kako bi se prisjetila osobe kakva je željela biti. Serija se odvija u dva vremenska okvira: jedan kao odrasla osoba, a drugi kada je bila tinejdžerica. Serija ima sva obilježja koja mame suze, stoga neka ti maramice budu pri ruci. 

Saint X, Hulu

Ova ograničena serija od osam epizoda adaptirana je prema romanu Alexisa Schaitkina, a radi se o obitelji na odmoru koja doživi šok nakon što je starija kći pronađena mrtva. Dvojica domaćih zaposlenika u odmaralištu odmah postaju osumnjičenici, ali godinama kasnije, žrtvina mlađa sestra (Alycia Debnam-Carey) traži istinu. Serija je ispričana u različitim vremenskim okvirima i istražuje teme rase i klase. 

Barry, 4. sezona, HBO MAX 

Barry (Bill Hader), koji ubija kako bi zaradio za život, otkriva radost glume dok traži svoju metu. Začudo, on to toliko voli da je spreman ostaviti svoj stari život iza sebe. U četvrtoj sezoni popularne serije 'Barry', čini se vjerojatnim da ćemo Barryja vidjeti u zatvoru, gdje bi vrlo lako mogao naletjeti na svog starog upravitelja Fuchesa. U finalu sezone vidjet ćemo i dvije važne osobe u Barryjevom životu koje prolaze kroz potresne promjene: njegova djevojka Sally, koja se ponovno pojavljuje te po prvi put počini ubojstvo, dok bivši mafijaš NoHo Hank također ubija nekoga. Sally i NoHo Hank zarazili su se "Barryjevom bolešću" i nema sumnje da će posljedice nastaviti odjekivati u četvrtoj, posljednjoj  sezoni… 

Peter Pan i Wendy, Disney 

Wendy Darling, mlada djevojka koja želi izbjeći internat, upoznaje Petra Pana, dječaka koji odbija odrasti. Wendy, njezina braća i Zvončica putuju s Peterom u čarobni svijet Nigdjezemske, gdje susreću zlog gusarskog kapetana Kuku. Tu kreće uzbudljiva i opasna avantura koja će im zauvijek promijeniti život. U filmu glume Jude Law, Alexander Molony, Ever Anderson, Yara Shahidi, Alyssa Wapanatâhki dr. 'Peter Pan i Wendy' režirao je David Lowery prema scenariju Davida Loweryja i Tobyja Halbrooksa, a prema romanu J. M. Barrieja i animiranom filmu 'Petar Pan'. 

Možda vas zanima Prodaje se vila iz kultnog filma 'Vrućina' u kojoje je živio Robert De Niro, imanje je prava fantazija Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0