Life&style

Najbolji božićni sajam ove se godine nalazi u susjedstvu. Već planiramo odlazak

  • Iako smo tek zakoračili u jesen i božićno razdoblje nam se čini kao daleka budućnost, pripreme za blagdansku atmosferu diljem Europe već su u punom jeku 
  • Neizostavna božićna destinacija brojnih europskih gradova, svakako je i božićni sajam za koji svake godine postoji šansa da bude proglašen najljepšim 
  • Tako je, 2016., 2017. i 2018. godine Zagrebački Advent bio proglašen najboljim božićnim sajmom u Europi, a ove je godine ta titula pripala Budimpešti 

Božićni sajmovi u gradovima diljem Europe, omiljena su nam destinacija koju želimo posjetiti u blagdansko vrijeme. Prepuni lampica, božićnih ukrasa, pjesme i radosti koju dodatno potiču kuhano vino, fritule i druga slasna hrana, božićni sajmovi uvijek nas očaraju i u nama bude pravu blagdansku atmosferu. No, iako je svaki takav sajam prekrasan, neki se ipak malo više ističu i zbog toga zarade titulu najboljeg božićnog sajma u Europi. 

Ove je godine ta prestižna titula, koju dodjeljuje organizacija Best European Destinations, pripala Adventu u jednom susjednom gradu - Budimpešti. Ovo je četvrta godina u kojoj je Advent kod Bazilike proglašen najboljim božićnim sajmom u Europi, a to niti ne čudi jer ovaj sajam, smješten na predivnoj lokaciji ispred Bazilike svetog Stjepana, svojom ljepotom, ali i ponudom, iz godine u godinu osvaja sve više posjetitelja. 

Slogan ovogodišnjeg božićnog sajma u Budimpešti je 'Tamo gdje te ljubav drži za ruku', te će, u trajanju od 15. studenog 2024. do 1. siječnja 2025. godine, svojim posjetiteljima pružiti priliku da božićnu atmosferu dožive kroz autentičnu mađarsku hranu, veliko klizalište, prikladnu glazbu te božićne ukrase koje će u ponudi imati više od stotinu lokalnih izlagača. Naravno, bit će tu i mnoštvo iznenađenja koja će biti otkrivena tek kada sajam počne. 

Prestižnu titulu najboljeg božićnog sajma, tri puta za redom je imao i Zagreb i to 2016., 2017. i 2018. godine, ali se ove godine, nažalost, nije našao niti u prvih 20 najljepših sajmova. Tako su nas ove godine, osim Budimpešte, prestigli Craiova u Rumunjskoj, Manchester, nizozemski Valkenburg, Saranda u Albaniji, Dresden i drugi. 

Photo: Canva
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lijepo