Life&style

Najbolje metode za borbu protiv celulita

Celulit je promjena na koži koja nastaje kao posljedica promjene stanica masnog i vezivnog potkožnog tkiva. U masnim stanicama povećava se količina vode i masnoće, zbog čega masne stanice povećavaju svoj volumen.

One istovremeno pritišću krvne i limfne žile, što dovodi do poremećaja u cirkulaciji krvi i izmjeni tvari. Zadržavanje tekućine s otpadnim tvarima, koje krvotok ne može odstraniti, uzrokuje taloženje viška masnoće ispod kože, slabljenje vezivnog tkiva i deformacije na koži.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Celulit  je jedan od onih problema koji prati mnoge žene tijekom života. Većina stručnjaka se slaže da se celulit stvara zbog nepravilne prehrane, psihička preopterećenosti i nedovoljne tjelesne aktivnosti, ali i preuske odjeće, slabe cirkulacije kao i različitih bolesti. Celulit može biti i nasljedan, a najčešće se javlja na bokovima, bedrima, listovima, a često i na trbuhu. Hormoni također igraju važnu ulogu u nastanku celulita.

Da bi se omogućilo otjecanje nakupljene tekućine i otrovnih tvari iz organizma, a time riješio i problem celulita, prije svega treba pospješiti cirkulaciju krvi i limfe, a time i metabolizam. To se može učiniti na nekoliko načina;

Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža  stimulira mikrocirkulaciju, te time pospješuje razgradnju nakupina celulita. Rezultat je čvrsta i glatka koža i bolji tonus.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Limfna drenaža

Nježno masiranje kritičnih područja pospješuje cirkulaciju krvi i limfe i tako pomaže protiv celulita.

Termo deka

Termo deka poboljšat će apsorpciju proizvoda korištenih za rješavanje celulita, te dodatno pospješiti djelotvornost tretmana.

Piling kože

Uklanjaju se mrtve stanice kože i poboljšava cirkulacija.

Piling za učvršćivanje kože:
50 g morske soli
50 ml baznog ulja (može i maslinovo)
sveukupno 30 kapi ulja geranija, mandarine, đumbira i lavande
Piling nanijeti na vlažnu kožu od stopala prema gore, blago i nježno istrljati kožu, a potom se otuširati.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Anticelulitne kreme

Kreme pomažu u borbi protiv celulita, a uz to čine kožu elastičnijom i zategnutom. Potrebno ih je nanositi dva puta dnevno, a za bolje rezultate kombinirajte ih s anticelulitnom masažom.

Body wrapping

Body wrapping je specijalna tehnika umotavanja tijela u foliju, prilikom čega se umotava cijelo tijelo ili samo pojedini dijelovi tijela. Smanjuje celulit, pojavu strija i vidljivo poboljšava izgled kože već nakon prvog tretmana.

Tuširanje

Tuširanje toplom i hladnom vodom, pospješuje metabolizam i izbacivanje štetnih i otrovnih tvari iz tijela, a SLANA KUPKA- zateže kožu i pospješuje metabolizam. Zato povremeno treba u vodu za kupanje dodati oko 500 g morske soli.

Kavitacija

Kavitacija je bezbolna i brza metoda liposukcije (ultrazvučna nekirurška liposukcija). Ovim tretmanom sigurno uklanjamo lokalno masno tkivo,reduciramo celulit i oblikujemo tijelo. Rezultati tretmana vidljivi su odmah nakon prvog tretiranja.

Radiofrekvencija

RF koristimo u tretmanima za zatezanja i oblikovanja ruku, nogu, leđa, trbuha, bedra i bokova, za poboljšanje izgleda i stanja strija, te kao tretman protiv celulita.

Lipoliza

Lipolizom se u potkožno masno tkivo unose točno određene aktivne supstance koje razgrađuju masti, a zatim ih i eliminiraju iz organizma putem urina. Lipolizom se uspješno otklanjaju masne naslage na trbuhu, bokovima, bedrima, koljenima i nadlakticama.

Borba protiv celulita je dugotrajna i teška. Ne postoji najbolji tretman za celulit, već je najbolje kombinirati tretmane, jer jedan tretman ne može djelovati na sve uzroke celulita. Preporučila bih umjerenu tjelovježbu, prehranu bogatu voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i siromašna zasićenim masnoćama, adekvatan unos tekućine uz kombinaciju raznih tretmana kojih sam navela, a to će sigurno spriječiti ili barem umanjiti nastanak celulita.

Photo: Thinkstock

Komentari 0