Life&style

Na ovom prekrasnom ranču s konjima i drvenom vilom u blizini Zagreba definitivno želimo dočekati proljeće

  • Prekrasnu kuću za odmor pronašli smo u neposrednoj blizini Zagreba, u okolici Velike Gorice, točnije u mjestu Gradići
  • Drvena vila s četiri spavaće sobe očarava svojim interijerom, ali i pažljivo uređenom okućnicom od 8000 kvadratnih metara s konjima i više od 200 stabala različitih voćki
  • Mnogi su ovu kuću za odmor izdvojili kao najljepšu, ali i pohvalili kao iznimno čistu s predivnim bazenom u kojoj je odmor pravi užitak za dušu i tijelo

Povede li se razgovor o najljepšim planinskim iliti drvenim kućama u Hrvatskoj, mnogima će odmah na pamet pasti Gorski kotar. I doista, u tom kraju smjestio ih se uvjerljivo najveći izbor, no daleko od toga da se i ostali dijelovi Hrvatske ne mogu podičiti jednako divnim zdanjima, a jedno takvo pronašli smo nadomak Zagreba, u okolici Velike Gorice, točnije u mjestu Gradići.

Ovu prekrasnu obiteljsku drvenu kuću napravljenu 2000. izgradio je Tomislav Bertol, rođeni Slavonac kojemu je ovo bilo ostvarenje životnog sna i koji je, došavši u Zagreb tek s ambicijom, zlatnim rukama te puno ljubavi, uspio za svoju obitelj izgraditi dom iz snova o kakvom je oduvijek tijekom skromnog djetinjstva maštao. Svega desetak godina kasnije, zbog nesretnih ju je okolnosti bio primoran prodati, a kada ju je i kupio današnji vlasnik Robert koji ovu kuću također zove onom iz snova. "Živimo u njoj kao da smo je mi zamišljali i gradili, svaki detalj na njoj je kao da smo ga sami maštali i pretvorili u djelo. Kuća je dio priče, a jednako su važne naše mačke, psi, konji, mnogobrojne ukrasne biljke, drveće, veliki voćnjak i naravno gosti koji to s nama dijele", kaže mi. 

 | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch

Sama kuća od 350 kvadratnih metara ima četiri spavaće sobe i pet kupaonica pa istovremeno u njoj može odsjesti osmero ljudi, a potpuno je opremljena svime što je potrebno za odmor iz snova, kako duše, tako i tijela. Bazen, jacuzzi i teretana samo su neki od sadržaja koji se nude, no vjerujemo da je najviše onih koji će biti očarani prvenstveno samim uređenjem pa je tako većina gostiju na Airbnb-u ostavila oduševljene recenzije komentiravši kako je ovo najljepša kuća u kojoj su ikada imali prilike odsjesti. Osim što je po mnogima najljepša, mnogi su pohvalili i čistoću same vile i bazena koji je ispred nje, kao i Robertovu gostoljubivost te sve što odmor u ovoj u potpunosti drvenoj vili nosi sa sobom.

 | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch

Možda vas zanima Zimska bajka u Gorskom Kotaru: Buđenje u ovoj kućici okruženoj snijegom nestvarno je lijepo Rubrika Life&style Life&style

Uvjerljivo najljepši dio, iako teškog srca izdvajamo ikoji, zasigurno je veliki open space kojeg čine dnevni boravak i blagovaonica s kaminom i kuhinjom i iznimno visokim stropovima te izlazom na terasu, na galeriji odnosno predsoblju iznad blagovaonice nalazi se i zaseban radni kutak u sklopu kojeg je dostupna i masažna fotelja, tu je i soba za igru za najmlađe posjetitelje opremljena igračkama i igrama za sve uzraste, a terasi s predivnim pogledom na pažljivo uređenu okućnicu pripada i ljetna kuhinja s roštiljem i krušnom peći. 

 | Autor: R&R ranch R&R ranch

 | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch

Interijer koji je u potpunosti drveni iznimno je prozračan, bez nepotrebnog namještaja koji bi zagušio prostor, no ipak s više no dovoljno detalja koji pružaju osjećaj topline i doma. Nježne prirodne nijanse i raskošne biljke dodatno doprinose estetici uređenja, a zahvaljujući velikim staklenim stijenama prostor je okupan s puno svjetla.   

Možda vas zanima Želimo ovdje pobjeći i ostati do proljeća. Čarobna koliba doista izgleda kao najčarobnija bajka Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: R&R ranch R&R ranch  | Autor: R&R ranch R&R ranch

Drvena vila ‘R&R ranch’ smještena je na impozantnom imanju veličine čak 8000 kvadratnih metara na kojem raste više od 200 stabala raznih voćki dostupnih gostima, a tu su i konji sa svom potrebnom opremom za jahanje što ovo imanje čini fantastičnim odabirom za sve koji su oduvijek sanjali o odmoru u prirodnom okruženju s više no dovoljno sadržaja kojima bi ispunilil slobodno vrijeme. Jer bilo da samo odmaramo uz vatricu i odlično društvo, jašemo ili šetamo ovim divnim imanjem ili pak upijamo vitamin D uživajući povremeno u bazenu, ovdje će biti pravi užitak koji će biti jako teško nadmašiti. 

Photo: R&R ranch

Komentari 0