Life&style

Na Obonjanu održan Secret Island Workshops

Otkrijte čari Obonjana, otoka u šibenskom arhipelagu, gdje povijest i netaknuta priroda stvaraju savršenu oazu bijega i nezaboravnog odmora

Zamislite buđenje u prirodi, uz šum mora, daleko od gužve i buke - to je svakodnevnica na Obonjanu, otoku u šibenskom arhipelagu. Obonjan kombinira bogatu povijest i netaknutu prirodu. Naseljen još u prapovijesti, kroz stoljeća je bio dom raznih civilizacija, od Ilira, Rimljana do benediktinskih redovnika. Danas je Obonjan jedini privatni otok na hrvatskoj obali koji pruža savršen spoj opuštanja i avanture, a prepoznat je i kao destinacija za bijeg od svakodnevnog života.

 | Autor:

Obonjan Island Resort nudi raznovrsne smještajne jedinice smještene u prirodnom okruženju koje oduzima dah. Island Home mobilne kućice, prostrane i udobne, s jednom ili dvije sobe, mogu primiti dvije do četiri osobe. Za one koji žele autentično iskustvo odmora u prirodi, tu su i Glamping Lodge šatori koji pružaju savršenu kombinaciju udobnosti i avanture. Oba tipa smještaja imaju terasu za uživanje u zvuku morskih valova. Na otoku se nudi i još jedna vrsta smještaja, O-Tent šatori, koji mogu primiti do četiri osobe, a idealni su za one kojima nije bitno imati vlastitu kupaonicu, jer je zajednička kupaonica u blizini.

 | Autor:

Na otoku možete uživati u bazenu, restoranima, wellnessu u prirodi te brojnim sportskim i rekreacijskim sadržajima. Gosti imaju priliku sudjelovati u jogi, meditaciji, vodenim sportovima, kao i uživati u večernjim koncertima i filmskim projekcijama.

Secret Island Workshops

Obonjan je i ove sezone otvorio vrata za posjetitelje željne odmora i relaksacije. Kako je Obonjan Island Resort savršena lokacija za velike i male evente, sezona je službeno započela Secret Island Workshop-om, ekskluzivnim događajem s nizom kreativnih i edukativnih radionica. Obonjan je u ovom projektu odlučio predstaviti i pružiti priliku mladim obrtnicima da razvijaju i podijele svoje vještine, ističući važnost mindfulnessa i kreativnosti. Glavna misao radionica bila je "Samo opušteno", uz uživanje u ljepotama otoka.

 | Autor:

Na najljepšoj joga platformi na Jadranu, Marija Ajduković, joga instruktorica koja na otoku cijele sezone održava radionice joge, održala je zvučnu kupku tijekom koje su se svi sudionici opustili. Odlične vježbe disanja i rastezanja u kombinaciji sa zvukovima gonga i prirode savršen su način za početak idealnog vikenda daleko od svakodnevnog stresa.

Jeste li ikad osjećali stres kad pokušavate umiriti um, ali ste se na kraju osjećali još pod većim pritiskom? To dobro zna i Maria Wasler, joga trenerica koja je vodila mindfulness radionicu. Tijekom radionice, Marija je svima otkrila alate kojima se mogu osvijestiti, vratiti sebi i prirodi i tako smanjiti svakodnevni stres s kojim se suočavaju.

 | Autor:

Kreativnost je bila u punom jeku tijekom Chia Art Workshopa, gdje su Filipa Sorko i Antun Ružolčić iz Chia Cups Studija vodili radionicu oslikavanja platnenih torbi, koristeći motive otoka, limuna i ljeta. Unikatne torbe, oslikane vlastitim rukama, svi su ponijeli kući, a sa sobom su nosili i mirise Obonjana u posebno dizajniranim mirisnim svijećama miCrodia. MiCrodia je brend iza kojeg stoje Karla i Dinka Kuleš, majka i kćer koje izrađuju svijeće od 100 posto prirodnog sojinog voska, a u svojoj kolekciji imaju mirise deset hrvatskih gradova.

Ljepota i njega kao saveznici

Jedan od najposjećenijih kutaka na otoku bila je radionica Katarine Crnolatac, poznate i kao Ket, beauty & brow artistice koja stoji iza DARA PROFESIONAL i studija za uljepšavanje obrva i lica KC Beauty Concept. Na otoku je talentirana Ket predstavila i svoje nove brendove MNML by Ket Crnolatac, koji uključuju fiksator za obrve, njegujuće ulje za obrve i pincete.

U sklopu Obonjan Retreata, treću godinu zaredom, sudjelovao je luksuzni skincare i makeup brend Estée Lauder. Gosti su imali priliku sudjelovati na radionici održanoj kraj bazena u poslijepodnevnim satima, stvarajući prepoznatljivi summer vibe. Sudionici su isprobavali najnovije pudere, korektore i Advanced Night Repair serum te su dobili savjete o kombiniranju proizvoda i kreiranju ljetnog looka uz pomoć profesionalnih makeup artista.

 | Autor:

Zdravlje na prvom mjestu

Vrlo često pitanje svakoga tko planira odmor na otoku je ima li ambulante i doktora. Upoznali smo doktora Hrvoja Lisaka iz InerCut Medical Care, koji je govorio o najčešćim problemima s kojima se ljudi suočavaju zbog stresnog načina života i nedostatka odmora. Doktor Lisak proveo je sve kroz odlično opremljenu ambulantu, koja je otvorena 24/7. Ovo edukativno predavanje bilo je savršen dodatak cjelokupnom iskustvu na otoku, pomažući sudionicima da bolje razumiju važnost brige o sebi.

Osim radionica, otok je bio savršeno mjesto za upoznavanje s održivim proizvodima za ljepotu i zdravlje. Na Pupa SPF Social Clubu, gosti su otkrili nove proizvode za sunčanje Pupa Milano u recikliranoj ambalaži, usklađene s međunarodnim ekološkim standardima. Posjetitelji su također mogli reciklirati ambalažu i tako pomoći u održavanju održivosti.

 | Autor:

Uz to, svi su se mogli opustiti na Drift baru u "Samo opušteno" zoni. Uz moto "Samo opušteno" Jana nas je pratila na svim radionicama uz Jana Ice Tea s novim okusom limuna. Ovo piće donosi osvježenje i novu energiju, savršeno za trenutke opuštanja i druženja, baš kao što je bilo na Obonjanu.

Posjet muzejima

Za kraj eventa sudionici su posjetili Muzej Fausta Vrančića na otoku Prviću i Hrvatski centar koralja na Zlarinu. Muzej nudi bogatu zbirku Vrančićevih izuma, dok su u Centru koralja sudionici naučili o povijesti koraljarstva i modernim ekološkim problemima. Obonjan pruža opuštanje, avanture na vodi i kreativne radionice za djecu i odrasle, pretvarajući svaki trenutak u nezaboravno iskustvo. Za više informacija, posjetite službene stranice i društvene mreže - IG i FB.

Photo: None

Komentari 0