Life&style
Keri Russel, serija Diplomatkinja

Na Netflix stiže politički triler 'Diplomatkinja' s Keri Russel u glavnoj ulozi - i zvuči vrlo napeto

  • Na Netflix uskoro dolazi nova serija koja dolazi kao odlična nadopuna na hit seriju 'Noćni agent'
  • Radi se o diplomatkinji koja dobiva novu ulogu veleposlanice u Londonu, ali to ima velike implikacije na njezin rad i osobni život
  • Uz sve to se u pozadini odvija ozbiljna međunarodna kriza koju treba spriječiti…

Za ljubitelje političkih trilera je ova godina izvrsno započela. Uz uspjeh 'Noćnog agenta', Netflix ovaj mjesec lansira još jednu seriju, napeti politički triler 'Diplomatkinja'. Ali, umjesto da se čeka da zazvoni telefon 'Noćnog agenta', publika će gledati diplomatkinju koja pokušava spriječiti izbijanje rata diljem kontinenata.

Možda vas zanima HBO snima seriju o Harryju Potteru koja će trajati 10 godina, a J.K. Rowling će biti izvršna producentica Rubrika Life&style Life&style

Kako je ne bi pomiješali s istoimenom britanskom serijom koja je debitirala ranije ove godine, u Netflixovoj 'Diplomatkinji' glumi Keri Russell u glavnoj ulozi. Debora Cahn, poznata po radu na drugim političkim dramama (npr. 'Zapadno krilo' i 'Domovina') je kreatorica serije. Ona je zaslužna za pisanje nekoliko epizoda za novu seriju, osim što je bila izvršna producentica zajedno s Russell.

 | Autor: Netflix Netflix

Evo što sve znamo o novoj seriji 'Diplomatkinja'. 

Veleposlanica SAD-a u Ujedinjenom kraljevstvu

Serija prati Russell kao Kate Wyler dok počinje svoju novu ulogu veleposlanice Sjedinjenih Država u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sinopsis koji je objavio Netflix daje bolji uvid u ono što se od nje očekuje kao diplomatkinje i izazove s kojima će se suočiti dok usklađuje svoj novi položaj i brak.

'Kate Wyler (Keri Russell) nova je veleposlanica SAD-a u Ujedinjenom Kraljevstvu. Trebala je ići u Afganistan. Izvrsna je u kriznoj zoni. U uredu... manje. Rat se sprema na jednom kontinentu, a vrije na drugom. Kate će morati ublažiti međunarodne krize, sklopiti strateške saveze u Londonu i prilagoditi se svom novom mjestu u centru pažnje - sve dok će pokušavati preživjeti svoj brak s kolegom karijernim diplomatom i političkom zvijezdom Halom Wylerom (Rufus Sewell).'

Trailer daje dobar uvid u ono što možemo očekivati. Čuje se kako Kate govori: „Netko mami udarne snage u Perzijski zaljev“, prikazujući s kojom će se međunarodnom krizom boriti u prvoj sezoni serije. Prije nego što je postala veleposlanica, bila je dugogodišnja diplomatkinja, što joj je dalo različite vještine koje se možda neće moći iskoristiti tako dobro kako se nadala.

Njezin je suprug prije nje bio veleposlanik, ali nije jasno s kojom je zemljom radio. Ne znamo zašto on više nije veleposlanik, ali uz naznaku da je njezin brak u problemima, čini se kako bi njezin novi položaj te njegova 'degradacija' mogli biti uzrok njihovih bračnih problema. Na temelju određene scene, čini se da će se te borbe preliti u njezin profesionalni život, ali nadamo se da neće spriječiti njezine sposobnosti da pomogne u sprječavanju rata.

Glavna glumica s hrpom iskustva

Keri Russell je Kate Wyler, diplomatkinja. Glumica je poznata po raznim ulogama u filmovima poput 'Draga, povećao sam dijete', 'Nemoguća misija III', 'Zamračenje', 'Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera' i 'Cocaine Bear'. Njezin televizijski rad uključuje glavne uloge u serijama 'Malibu Shores', 'Felicity' i 'Amerikanci'. Rufus Sewell glumi Hala Wylera, Kateina muža i kolegu diplomata. Sewell je prepoznatljiv po svojim ulogama u filmovima 'Legenda o Zorrou,' 'Otac', 'Čovjek u visokom dvorcu' i 'Kaleidoskop'.

Dodatna glumačka ekipa uključuje Davida Gyasija ('Interstellar', 'Istrebljenje'), Ali Ahn ('The Path', 'Raising Dion'), Roryja Kinneara ('Za smrt nema vremena'), Atoa Essandoha ('Blue Bloods', 'Elementary'), Miguela Sandovala, Nanu Mensah, Michaela McKeana, Pearl Mackie, Celiu Imrie i Penny Downie.

Produkcijski tim koji stoji iza serije 'Diplomatkinja' sastoji se od Dana Tolanda kao producenta, s Cahn, Russell i Janice Williams kao izvršnim producentima. Uz Cahn, koja je napisala nekoliko epizoda serije, drugi pisci su Peter Noah, Amanda Johnson-Zetterström, Anna Hagen i Mia Chung. Simon Cellan Jones zaslužan je za redatelja prve dvije epizode.

 | Autor: Netflix Netflix

Svih osam epizoda bit će dostupno za gledanje na Netflixu od 20. travnja.

Scenarij od autorice 'Zapadnog krila' i 'Uvoda u anatomiju'

Čini se kako je serija 'Diplomatkinja' u dobrim rukama. Debora Cahn je zaslužna za pisanje 34 epizode 'Zapadnog krila', serije koja se često smatra jednom od najboljih svih vremena. Između 'Zapadnog krila' i pisanja za kultnu medicinsku seriju 'Uvod u anatomiju', bila je nominirana za nagrade Primetime Emmy i Udruženja američkih pisaca, a čak je osvojila i nagradu Udruge američkih pisaca za televiziju: epizodna drama za 'Zapadno krilo', epizoda 'The Supremes'.

Jasno je da Cahn ima iskustva s političkim triler serijama i nadamo se da će to prenijeti na 'Diplomatkinju'. Premda nije napisala sve epizode, napisala je prvu i posljednju, tako da ljubitelji žanra trebaju biti uvjereni da će serija započeti i završiti s 'velikim praskom'.

Možda vas zanima 10 epizoda čiste genijalnosti: Teško da će išta nadmašiti novu Netflixovu hit seriju 'Zavada' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0