Life&style

Na JoomBoosu je upravo izašla dugo iščekivana serija The Outsiders, podsjeća nas na proslavljene teen naslove

  • Na JoomBoosovom YouTube kanalu danas u 12 sati izašla je ”coming of age” teen serija The Outsiders
  • Serija prati odrastanje skupine mladih ljudi koji su izašli iz svoje komfort zone i suprotstavili se predrasudama
  • Pogledali smo trailere i oduševili se produkcijom, mladim glumačkim nadama i radnjom - sve skupa nas podsjeća na odlične teen serije poput Sex Education ili teen klasik iz 90ih Moj takozvani život

Danas u podne na YouTube kanalu JoomBoos izašla je nova "coming of age" serija The Outsiders za koju mislimo da će obožavati svi ljubitelji teen serija. Radi se o seriji koja otvoreno progovara o temama s kojima se susreću mladi danas, to jest generacija Z. Na koji način oni danas pronalaze svoje mjesto u društvu, kako se nose s krizom identiteta i kako navigiraju kroz odnose prijateljstva, ljubavi, seksualnosti, obitelji i društvenog statusa?

 Tko su "autsajderi"?

 | Autor:

Radnja serije smještena je u Zagrebu, međutim ekipa je internacionalna. Glavni lik, 17-godišnji Noah je Britanac koji po treći puta u životu dolazi u novu sredinu. Njegova majka je diplomat i svake 4 godine ima novi mandat u drugoj držav što znači da se Noah stalno mora prilagođavati novim sredinama i društvu - kao da samo  biti tinejdžer ne donosi već dovoljno svojih izazova. 

Noah se već na prvom danu škole upoznaje  s Elenom koja također s njim pohađa privatnu  američku srednju školu na engleskom jeziku. Eleni je tata konzultant i uglavnom je  na poslovnom putu. Ona je u svojevrsnom “buntu” prema tatinom lifestyleu pa se zbog toga druži s ekipom totalno suprotnom od nje. Njezina bivša najbolja prijateljica  Nina ju je razočarala i ne slaže se s njenim načinom života koji je blizak onom lifestyleu u kojem je odrastala. Svi njezini bivši  prijatelji su joj fejk i baš zbog toga joj se sviđa novo društvo -  tri dečka, tipični likovi iz kvarta - Vito, Andrija i Patrik.   Ona se sviđa Vitu i Noahu, ali krije tajnu zbog koje se njoj ne sviđa niti jedan!  

No, ne želimo ti odavati više detalja, sve možeš vidjeti u prvoj epizodi koja je upravo izašla na YouTubeu!  

 Glavnog lika Noaha glumi Britanac Josh Thorley čija je trenutna adresa centar Zagreba u koji je došao upravo radi snimanja serije. Josh je popularan TikToker i u stvarnom životu te na ovoj društvenoj mreži ima preko 200.000 pratitelja. U intervju 24 pitanja za 24 sata rekao je kako mu se Zagreb sviđa, te kako voli provoditi vrijeme sa svojim kolegama sa seta na kojem se (kada ne rade) dobro zabavljaju.  

A ostale glavne likove u seriji The Outsider glume Noa Fischer, Anja Polovina, Marko Gregurić, Mattia Leonardelli, Antonio Vuksan, Vanessa Vidaković, Borna Čimbur, Mia Zara, Goran Grgić, Marina Redžepović. Redateljica je srpska glumica i pjevačica Jelena Gavrilović, a tvorac serije je Bruno Mustić koji je završio je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i osnivač je filmskog festivala za filmaše u usponu - Brač Film Festivala. 

Podsjeća na coming of age klasike Sex Education ili Moj takozvani život

Serija se bavi tipičnom problematikom svake mlade generacije - nalaženjem svoga mjesta u društvu, te u obiteljskim, prijateljskim i romantičnim odnosima, kao otkrivanjem vlastita identiteta.  Svaka generacija ima svoju "coming of age" seriju pa smo tako mi klinci iz 90ih gutali epizode Mog takozvanog života, One Tree Hilla, i O.C-a. Jedna od najnovijih najdražih coming of age teen serija svakako nam je Sex Education, a i u The Outsiderima vidimo neke sličnosti, posebice u tonu koji je edgy, provokativan i moderan - što je svakako ogromna pohvala čitavoj ekipi iza serije.

Svim takvim serijama zajednički je taj jedan outsider koji upada u novo društvo u koje se tek treba uklopiti, međutim u ovoj outsajderi su pomalo svi (što je definitivno kako se osjeća svaki prosječan tinejdžer). Posebno nas veseli što je ovo prva takva moderna teen serija u domaćoj produkciji!

Serija s posebnom pažnjom donosi i tri bitne poruke mladim ljudima, ali i nama nešto odraslijima, a to je da se najbolje stvari događaju kad izađeš iz komfort zone i budeš ono što jesi, da će uvijek biti “hejtera” - prihvati to i nauči biti okej s tim, i da ne činiš drugom što ne želiš oni čine tebi.

Serija ima ukupno 8 epizoda koje će na YouTube kanalu izlaziti svaki četvrtak u 12 sati. Stay tuned!

Photo: 24 sata

Komentari 0