Life&style

Na izložbi 'Ruke' mlade kiparice Adele Mesić njezine sjajne radove možemo i kupiti

  • Jedno od zbivanja koje vrijedi posjetiti u Zagrebu je otvorenje SPRING POP-UP dućana u Love, Ana dizajn studiju, poznate produkt dizajnerice Ane Tevšić Nauković
  • Na adresu Dežmanova 4, stižu radovi akademske umjetnice Adele Mesić pod nazivom 'Ruke'
  • Izložba se otvara 24. ožujka, ostaje otvorena tjedan dan i na njoj možemo kupiti sjajne Adeline radove

Adela Mesić diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2021. godine. Ovo je prva izložba mlade, perspektivne kiparice pa tako i prva prilika za kupnju njezinih radova. Riječ je o mladoj umjetnici čije će te „ruke“ osvojiti na prvu, jer te na izložbi u Love, Ana dizajn studiju očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine i bakra. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Premda svaki par ruku nosi neko ime, njihova je najveća draž što ih svatko od nas može protumačiti upravo onako kako želi i svakome će predstavljati nešto drugo.

Možda vas zanima 'Velikanke - znane i neznane': Izložba kojom se odaje počast ženama koje su zadužile hrvatsku kulturu Rubrika Life&style Life&style

„Rukama nekad govorimo više no riječima, naše geste rukama nesvjesno sugovorniku otkrivaju naša emocionalna stanja, a postoji i cijeli jezik znakova i signala u kojima pokretima umjesto riječima prenosimo poruku. Oduvijek gajim tu fascinaciju rukama, njima sve radimo: stvaramo, održavamo, popravljamo i uništavamo" rekla je umjetnica.

Adela Mesić, Ruke | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Adela Mesić, Ruke

"Osvrnimo se samo na broj fraza koje uključuju ruke: ići na ruku, ići od ruke, imati tešku ruku, doći praznih ruku, dočekati raširenih ruku, na svoju ruku, imati zlatne ruke, prljati ruke, itd. koje imaju najrazličitija značenja, dočarana samo metaforom ruku u različitom kontekstu. Nekome će par ruku uperenih prema nebu predstavljati radost i slavlje, a nekoga će asocirati na utapanje ili pohlepu i težnju ka nečem višem. Sve ovisi o tome kako se u tom trenu osjećamo i tumačimo situaciju pred sobom“.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Izložbu Adele Mesić možeš posjetiti u Love, Ana studiju od 24. ožujka do 1. travnja od 14 do 20 sati radnim danom i 10 do 14 sati subotom, a izložba je i prodajnog karaktera. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Možda vas zanima Izložba 'Svijet žene': Iznimni ženski portreti umjetnice Dijane Čović propitkuju status žene 21. stoljeća Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0