Life&style

Na godišnjicu smrti Elizabete II. prisjetili smo se kako je cool kraljica zapravo bila. Evo najboljih trenutaka

  • Od smrti britanske kraljice Elizabete II. prošle su točno dvije godine, ali činjenica da je jedna od najznačajnijih žena u povijesti ostaje
  • Iako je bila vrlo moćna i držala se, često rigidnih, pravila, kraljica je nerijetko pokazivala i svoju zabavnu i opuštenu stranu 
  • U njenih 70 godina vladavine, nakupilo se tu puno zabavnih trenutaka, a mi smo izdvojili njih nekoliko
  • Pročitaj također: Prisjetili smo se najljepših modnih izdanja kraljice Elizabete

Britanska kraljica Elizabeta II., preminula je na današnji dan prije dvije godine, ali se nikako ne može reći da ju je svijet zaboravio. To se, sigurni smo, neće dogoditi u skorije vrijeme jer je kraljica bila jedna od najpopularnijih žena na svijetu. Osim što je bila jedan od najdulje vladajućih monarha i jedna od najmoćnijih žena svijeta, kraljica Elizabeta II. je imala posebnu osobnost koju samo rijetki nisu voljeli. Iako je na mnogim funkcijama morala biti ozbiljna i profesionalna, kraljica je isto tako vrlo često pokazivala i svoju zabavnu stranu.

Brojne šale na svoj i tuđi račun, oduševljenje sitnicama te vrckavi skečevi sa stvarnim i imaginarnim likovima iz filmova pokazali su koliko je kraljica bila cool te ju još više 'približili' narodu. Upravo zato smo se, u čast kraljice Elizabete II., odlučili prisjetiti nekih od njenih najzabavnijih trenutaka. 

Čajanka s medvjedićem Paddingtonom 

Kraljica Elizabeta II. je u veljači 2022. godine proslavila svoj platinasti jubilej, odnosno 70 godina na tronu Velike Britanije zbog čega je, na ulicama Londona, održano višednevno slavlje. Iako je ova proslava bila obilježena nastupima najvećih svjetskih glazbenih zvijezda, light showom i drugim spektaklima, sve prisutne je najviše osvojio skeč s najpoznatijim britanskim medvjedićem - Paddingtonom. 

Naime, kraljica je s Paddingtonom imala kratku čajanku u kojoj je svima dala i odgovor na vječno pitanje - što to kraljica nosi u svojoj torbici. 

Šala na račun predsjednika Busha

Bivši američki predsjednik George W. Bush, 2007. godine držao je govor ispred Bijele kuće u kojemu je spominjao britansku kraljicu Elizabetu II. No, usred govora mu se dogodio mali lapsus u kojemu je rekao kako je kraljica prisustvovala proslavi dvjestogodišnjice neovisnosti SAD-a 1776. godine umjesto 1976. godine. 

Nekoliko dana kasnije, Bush je, uz kraljicu, prisustvovao na svečanoj večeri u Britanskoj Ambasadi u Washingtonu pa se, tim povodom, kraljica odlučila malo našaliti na njegov račun i odmah na početku svog govora spomenula lapsus od prije nekoliko dana. "Možda bih mogla započeti svoj govor s 'Kada sam bila ovdje 1776. godine...'", rekla je kraljica i nasmijala sve prisutne. 
 

Skok iz helikoptera s Jamesom Bondom 

London je 2012. godine bio domaćin Olimpijskim igrama što je bio zaista veliki događaj i nije bilo smisla da i kraljica ovdje ne da svoj doprinos. To je napravila na najbolji mogući način - u suradnji s Jamesom Bondom. Naime, u kratkom skeču možemo vidjeti kako James Bond (Daniel Craig) dolazi po kraljicu u Buckinghamsku palači te kako njih dvoje potom helikopterom prelijeću iznad ulica Londona i zaustavljaju se iznad Olimpijskog stadiona na kojemu mnoštvo samo očekuje da se kraljica pojavi. 

Kraljica potom iskače iz helikoptera te se, za nekoliko minuta pojavljuje pred oduševljenom gomilom. Kraljica, naravno, nije zaista iskočila iz helikoptera već se radi o animaciji, ali moramo priznati da je jako dobra fora. 

Oduševljenje kravama 

Iako je kraljica Elizabeta II. osoba koja je proputovala gotovo cijeli svijet i zaista vidjela mnoštvo zanimljivih osoba, situacija, stvari i životinja, čini se da je jednostavnost presudna i da su krave, koje možemo vidjeti posvuda, ipak najzanimljivije.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0