Life&style

Muškarci vole ovaj naš dio tijela, a da to ni ne znaju

Stražnjica, grudi, oči - ili muškarci vole neko skroz drugo mjesto na ženskom tijelu? Rezultati nedavno provedenog istraživanja pokazali su nešto neočekivano

Činjenica da se mnogi muškarci pale na obline i nije neko iznenađenje. Sada postoji i znanstveno objašnjenje zašto su žene s oblinama tako popularne u muškom svijetu. I ne, najcjenjeniji dio tijela nije stražnjica! 

Evolucija je kriva 

Prema znanstvenicima sa Sveučilišta Bilkent u Ankari, izazovna okrugla stražnjica nije ono što najviše pali muškarce, nego se zapravo radi o zakrivljenom dijelu iznad stražnjice, odnosno o luku na donjem dijelu kralježnice. Koliko god to zvučalo apsurdno, razlog za to je sasvim logičan – i nalazi se u našoj prošlosti. 

Naime, naši muški preci su preko zakrivljenosti donjeg dijela kralješnice mogli prepoznati koliko će lako biti ženi nositi i roditi dijete, bez da ona ili dijete budu imali nekih problema. Osim toga, tvrde znanstvenici, žene s dovoljno zakrivljenom kralješnicom su za vrijeme trudnoće pokretljivije te lakše podnose svoju težinu. A taj luk također čini stražnjicu optički većom. 

Savršeni kut 

Za potrebe istraživanja su znanstvenici muškarcima (oko 300 njih) pokazivali fotografije žena sa lukom donjeg dijela kralješnice između 26 i 62 stupnja. Na kraju je ispalo da je najprivlačniji kut od 45,5 stupnja. 

Dakle, kad pomisliš da ti netko sljedeći puta bulji u stražnjicu, može biti da se nesvjesno divi tvom luku donjeg dijela kralješnice. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0