Life&style
Muškarac spava u šatoru vani, a žena u krevetu

Muškarac spava u šatoru, a njegova supruga u svom krevetu: "Naš brak je snažan kao i uvijek"

  • Premda bi naslov ove priče mogao zvučati kao zabludjeli muškarac kojeg zlostavlja njegova manipulativna supruga, zapravo je priča o nečemu sasvim suprotnom
  • Rich Roll, sportaš i podcaster, koji živi u četvrti Malibu Canyon u blizini Los Angelesa, već gotovo dvije godine spava u šatoru ispred svog lijepog doma
  • Kaže da je njegov brak sa suprugom Julie Piatt jednako snažan kao i uvijek!

Kako spavanje u šatoru vani čini brak Richa Rolla i Julie Piatt jačim? 55-godišnji Roll u braku je s Piatt već 20 godina, ali je posljednje dvije godine proveo spavajući vani u šatoru nakon što je jedne noći imao prosvjetljenje dok se družio sa svojom djecom.

„Biti na otvorenom, udisati taj vanjski zrak, spavati pod zvijezdama, vrlo je jednostavan i osnovni način ponovnog povezivanja s onim što znači biti u osnovi čovjek“, rekao je Roll u svom videu na YouTubeu, koji objašnjava zašto spava u šatoru.

Roll je bivši odvjetnik i izliječeni alkoholičar koji je promijenio svoj život kada je imao 40 godina prelaskom na biljnu prehranu, izgubivši 50 kilograma, a završio je i trodnevni dvostruki Ironman triatlon — to je 10 km plivanja, 420 km bicikla i trčanje od 84,4 km — na Havajima.

Sretan par već godinama spava u odvojenim sobama Možda vas zanima 'Suprug i ja već 7 godina spavamo odvojeno i tako smo puno sretniji' Rubrika Love&Sex Love&Sex

Napisao je memoare pod nazivom „Finding Ultra“, koji detaljno opisuju njegove transformacije te također govori o tome na vlastitom podcastu, koji nosi istoimeni naziv, a preuzet je više od 200 milijuna puta.

via GIPHY

Na neki način, uspjeh ga je natjerao da spava u šatoru.

„Ako bi sve krenulo užasno po zlu, a ja sve izgubio, znam da sam sretan što spavam u šatoru, a u konačnici mi i ne treba toliko“, rekao je Ferrissu u podcastu „The Tim Ferriss Show“.

Ali, prije nego što je zauvijek počeo spavati vani, spavao je kao i svaka konvencionalna osoba, unutra, u krevetu sa svojom ženom.
Međutim, Piatt preferira toplije okruženje za spavanje, a njihovi uvjeti za spavanje nisu uvijek bili savršeni.

„Bez obzira na to koliko bismo pokušavali napraviti kompromis kako bi bilo dobro za nas oboje, Julie bi uvijek bila zamotana ispod gomile pokrivača, a ja spavam na pokrivačima znojeći se“, rekao je.

Tetovirao krivi datum vjenčanja Možda vas zanima Nesuđeni romantik: tetovirao je datum vjenčanja na ruku, ali je pobrkao brojeve Rubrika Love&Sex Love&Sex

„I onda nitko od nas ne spava, ustanemo i nismo sretni.“

Jedne noći su se Piatt i on družili sa svoje četvero djece na krovu - projicirali filmove na zidu, jeli kokice i na kraju spavali u vrećama za spavanje.

„Sljedeći dan sam se probudio osjećajući se nevjerojatno dobro od vanjskog hladnog pustinjskog zraka Los Angelesa“, rekao je Roll. „Pomislio sam: 'Ne mogu se sjetiti kad sam zadnji put tako dobro spavao'.“

via GIPHY

Činio je to opet, i opet, a kad mu je dosadilo buđenje na jutarnjoj rosi, odlučio je da će podići šator na krovu.

Kad je vjetrovit dan zaprijetio da će njega i šator baciti s krova, premjestio ga je u svoje dvorište, gdje od tada spava - čak opremivši unutrašnjost šatora madracem te s puno pokrivača.

„Jednostavno mi se sviđa“, rekao je Ferrissu za spavanje u šatoru. „Ovo je doista korisno za moj san.“

A za ljude koji misle da to znači da se svađa sa svojom ženom, rekao je: „Imamo svoje kvalitetno vrijeme, časna riječ. U mom braku je sve u redu.“

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0