Life&style

Morate znati: Zašto je aloe vera dobra za kožu

Aloe vera je biljka koja ima bezbroj učinkovitih svojstava na vašu kožu i kosu, što je čini jednim od najpopularnijih sastojaka

Osim toga, antibakterijska svojstva aloe vere mogu smanjiti akne i prištiće, a mi vam otkrivamo neke od njenih najvećih prednosti. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies 1. Prirodni lijek za akne. Aloe vera ima antimikrobna i antibakterijska svojstva koja eliminiraju bakterije i smanjuju upalu kože.

2. Pruža hidrataciju. Hidratizirana koža je elastična i glatka koža. Zato, ako želite da vaše lice izgleda sjajno, primjenjujte aloe vera gel.

3. Prirodni proizvod poslije brijanja. Aloe vera ima i protuupalna svojstva koja ublažavaju iritaciju kože nakon brijanja. Također, ubija bakterije koje mogu izazvati infekciju kože.

4. Posvjetljuje strije. Strije se ne otklanjaju lako, ali masiranje kože aloe vera gelom može posvijetli strije u velikoj mjeri.

5. Sprječavanje bora. Svaka žena se kad-tad susretne s neželjenim borama. Osim što njeguje kožu, aloe vera je i zateže i održava je elastičnom. Aloe vera također sadrži vitamin C i E, koji održavaju hidrataciju.

Photo: Getty Images

Komentari 0