Life&style

Modna TV poslastica: Stiže nam serija o rivalstvu Coco Chanel i Christiana Diora

  • U veljači sljedeće godine stiže nam intrigantna priča o rivalstvu i netrpeljivosti čuvene Coco Chanel i velikog Christiana Diora
  • Seriju potpisuje Apple TV+ produkcija, a radnja je smještena u razdoblje okupacije Pariza tijekom Drugog svjetskog rata
  • Lik Christiana Diora tumači glumac Ben Mendelsohn, a Coco Chanel utjelovit će Juliette Binoche

„The New Look“ na male ekrane stiže 14. veljače 2024., točno na Valentinovo, a moći ćeš dobiti nešto bolji uvod u nimalo prijateljski odnos dva velika dizajnerska imena. Coco Chanel tijekom Drugog svjetskog rata u potpunosti vlada modnom scenom, no njezinu stolicu tada je zatresao Christian Dior koji ubrzo nakon proboja na scenu biva okarakteriziran kao revolucionarni dizajner čija je debitantska kolekcija modnu industriju digla na noge. 

 | Autor: Foto: Apple TV+

Kolekcija iz 1947. iz koje je proizašao „new look“ (kolekciju je tako prozvala glavna urednica Harper's Bazaara, Carmel Snow) najavila je neko novo stilsko razdoblje, razdoblje u kojem moda nije namijenjena isključivo uskom krugu klijenata, već je tu da ruši stilske barijere i donese nove siluete tijela. Dior tako postaje dizajner čiji se rad velikom brzinom počinje kopirati, a to se naravno, nije svidjelo Coco Chanel.

Elizabeth Debicki, serija 'Kruna' Možda vas zanima Zvijezda serije 'Kruna', Elizabeth Debicki, otkrila je kako je bilo 'potpuno nepodnošljivo' snimati scene koje su prethodile smrti princeze Diane Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Foto: Apple TV+

Coco je bila veoma glasna protivnica Diorovog rada, ističući kako je njegova modna starinska te niti približno revolucionara ili inovativna kako su tadašnji mediji isticali. Osim poslovne konkurencije, između dvoje dizajnera bilo je još problema koji su utjecali na njihov odnos. Naime, Coco je na početku rata postala agentica nacističke obavještajne službe, dok je sestra Christiana Diora, Catherine, bila uhićena, mučena i internirana u koncentracijskom logoru Ravensbrück zbog rada s francuskim pokretom otpora.

 | Autor: Foto: Apple TV+

Todd A. Kessler, redatelj serije, bio je inspiriran ispričati Diorovu priču kako bi rasvijetlio detalje modnog, ali i osobnog rivalstva koje i dan danas intrigira javnost te je fokusirao Christiana Diora kao dizajnera s trijumfalnom karijerom i zanimljivom ljudskom pričom. Osim što te seriji očekuje iznimna kostimografija i scenografija, neće nedostajati niti prigodne glazbe koju će za potrebe snimanja u francuskom duhu 20. stoljeća izvoditi Lana Del Rey, Florence + The Machine, Nick Cave i Perfume Geniusa.

 | Autor:

Uz Bena Mendelsohna i Juliette Binoche, ostatak glumačke postave čine Maisie Williams, John Malkovich, Emily Mortimer, Claes Bang i drugi.

 | Autor: Foto: Apple TV+

Photo: None

Komentari 0