Life&style

Moderna prevara: Kako smršaviti bez gladovanja i vježbanja?

Osim što se nećete morati odreći omiljenih grickalica, odlična je vijest da se nećete morati ni znojiti u teretani

Što god vi mislili i koliko god sami sebe uvjeravali da je ljeto još uvijek (pre)daleko, ono će stići prije nego što mislite. Drugim riječima, krajnje je vrijeme da se "bacite" u dotjerivanje svoje linije.

Ipak, ako vam ideja gladovanja i znojenja u teretani ne zvuči osobito privlačno (uostalom, kome zvuči?), postoje trikovi uz koje ćete (ako ništa drugo) izgledati puno mršavije. Zanima vas o čemu je riječ?

Izbjegavajte alkohol, šećer i sol

Ne. Nemojte odmah dramatizirati jer to SIGURNO nije SVE što ustvari konzumirate. Naravno, to ne znači da vam hrana preko noći treba postati bljutava kako biste vidjeli rezultate. No, ako barem malo smanjite unos ovih namirnica prvi rezultati bit će vidljivi već nakon nekoliko dana. 

Nagradite se limfnom drenažom

Ručna limfna drenaža je tehnika koja povoljno djeluje na limfni sustav, autoimuni živčani sustav i mnoge druge stvari, a koristi se kako bi se uspostavila ravnoteža između tekućina u organizmu. Osim toga, smanjuje stres i bol te relaksira.

Naravno, ovakvi tretmani mogu poprilično koštati, ali možete posegnuti i za alternativom - YouTube tutorialima zahvaljujući kojima možete i sami naučiti različite tehnike masaže. 

Sauna

Da, znamo da vam je već samo ta jedna jedina riječ zvuči božanstveno. No, ona vam stvarno može pomoći u borbi protiv suvišnih kilograma. Naime, boravak u sauni pomoći će vam u sagorijevanju kalorija, ali i čišćenju organizma.

Pokupite kosu u rep

Možda zvuči kao neobičan savjet, ali jedan od najvećih modnih znalaca, dizajner Tom Ford tvrdi kako manekenke na modnim pistama koje nose kosu pokupljenu u rep izgledaju puno više nego što to ustvari jesu. Samim time, izgledaju i mršavije. Ne može jednostavnije, zar ne?

Jednobojne kombinacije

Univerzalno modno pravilo kaže kako biste trebali nositi samo jednu boju od glave do pete kako biste "zbunili sugovornikovo oko" i tako stvorili dojam vitkije linije.

Konturiranje

Ako stvarno niti jedan od prethodnih savjeta ne upali, a i dalje ste prelijeni za boravak u teretani, posegnite za svojim make up četkicama i testirajte svoje vještine konturiranja. Trikovi i igranje sjenama mogle bi dati fantastične rezultate. Naravno, ovdje ne pričamo o konturiranju lica...

Photo: Getty Images

Komentari 0