- Desert koji svi obožavaju dobio je novo ruho
- Donosimo super recept za munchmallow muffine, što kažeš da ga isprobaš ovaj vikend?
- Priprema je prilično jednostavna i, ne brini, ne oduzima puno vremena
Ako si ljubiteljica muffina i munchmallowa, ovu ćeš slasticu obožavati. Riječ je o munchmallow muffinima koje možeš sama pripremiti u nekoliko koraka, a recept smo pronašli na YouTube kanalu portala Mogu ja to sama. Priprema ovog ukusnog deserta sastoji se od nekoliko koraka - pripreme biskvita, kreme i glazure. Za ovaj recept ne treba ti puno vremena, potrebno je izdvojiti oko 35 do 45 minuta. Vjeruj nam, svaka će se minuta isplatiti!
- 6 žumanjaka
- 10 ravnih žlica šećera
- 6 punih žlica brašna
- 3 žlice kakaa
- 1 vanilija šećer
- 1/2 praška za pecivo
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
Sastojci za kremu
- 6 bjelanjaka
- 20 žlica šećera (10+10)
- 1 vanilija šećer
- 4 žlice hladne vode
Sastojci za čokoladnu glazuru
- 100 g čokolade
- 100 žlice ulja
- 4 žlice vode
Priprema
Odvoji žumanjke od bjelanjaka, a potom umuti žumanjke sa šećerom. Dodaj vanilija šećer, mlijeko i ulje i sve sastojke sjedini mikserom. Suhe sastojke pomiješaj zasebno - u brašno dodaj kakao i prašak za pecivo pa sve promiješaj i postepeno dodaj žumanjcima miješajući špatulom. Smjesu za biskvit ulijevaj u pripremljeni kalup za muffine tako da napuniš jednu trećinu košarice. Muffine peci od 10 do 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Dok se biskviti peku, potrebno je pripremiti kremu. Bjelanjke izmuti s 10 žlica šećera. U loncu zagrijavaj preostalih 10 žlica šećera s vodom i vanilija šećerom dok se smjesa ne pretvori u sirup. Dobiveni sirup postepeno dodaj u snijeg od bjelanjaka neprestano miksajući. Smjesu od bjelanjaka ulij u špricu za kolače.
Kada su biskviti gotovi, izvadi ih iz pećnice i prebaci ih na papir za pečenje. Špricom za kolače prekrij svaki biskvit, a kada svi budu gotovi, vrati ih u pećnicu koju prethodno trebaš smanjiti na 130 stupnjeva. Kolačići se trebaju peći još 10 minuta.
Za to vrijeme napravi čokoladnu glazuru. Čokoladu, ulje i vodu prokuhaj na vatri dok se čokolada ne otopi i dok se sastojci ne sjedine. Pripremljene kolačiće ubaci u glazuru, a nakon što svi budu spremni, ostavi ih u hladnjaku kako bi se glazura stegnula.
U slast!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.