Life&style

Mljac! Maske za lice od čokolade

Ako imate problem sa suhom kožom lica, vrata i područja dekoltea, pokušajte s primjenom hranjive maske od čoklade

Osim vitamina i minerala, čokolada sadrži i kofein, koji stimulira rad krvotoka, normalizira protok krvi i limfe, te sprječava pojavu oteklina. Kakao maslac iz čokolade vlaži kožu, pomlađuje je i daje blistav izgled. Čokolada je bogata i drugim korisnim tvarima, kao što su teobromin i teofilin, koji zatežu kožu. U kozmetičkoj industriji koristi se čokolada sa što većim postotkom kakaa, ili običan kakao prah, bez šećera i bilo kakvih aromatičnih dodataka.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Isprobajte jednu od ove dvije slatke maske za lice: 1. Umutite jedan žumanjak. Dodajte po žlicu miineralne, tople vode i crne čokolade rastopljene na pari. Dobivenu smjesu nanesite na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte, te lagano masirajte kružnim pokretima. Nakon 15 - 20 minuta masku isperite toplom vodom.

2. Rastopite na pari 50 g crne čokolade s jednom žlicom maslinovog ulja. Ohladite smjesu do temeprature tijela i nanesite je laganim kružnim pokretima na očišćeno lice, vrat i dekolte. Lezite i opustite se 15 minuta, a zatim masku isperite toplom vodom. Ova maska ​​hrani kožu, zateže je, osvježava i pomlađuje.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0