Life&style

Mljac! 5 jela koja bi trebala kušati za doručak

Jedna izreka kaže: „Doručkuj kao car, ručaj kao gospodin, a večeraj kao siromah“…

Pa, sada, budimo iskrene – koliko se nas toga drži? Ili da preformuliramo pitanje: jedemo li kad god nam to padne na pamet, odnosno kad imamo vremena? A to – znaš i sama- nikako nije dobro. Niti za liniju, a osobito ne za zdravlje. Stoga bi dan svakako trebala započeti dobrim doručkom – možda ti neki od ovih pet „jutarnjih“ popularnih trendova potakne maštu i apetit…

1. Smoothie bowl 

Zdjela puna vitamina, balastnih tvari i superhrane – osim što predivno izgleda, brzo se spravlja – zvuči super, zar ne? Jednostavno spravi smoothie po svojoj želji – s voćem, chia-sjemenkama ili orašastim plodovima i tvoj zdravi doručak gotov je u tren oka. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Avokado-tost 

Zadnje vrijeme često se može čitati i slušati o avokadu – nije ni čudo, jer ovo voće je jako zdravo i nevjerojatno ukusno. Dakle, i ovo je jelo turbojednostavno: ispržiš tost, nadjeneš zrelim avokadom, staviš na tost, dodaš kuhano jaje (ili svježi sir, neko drugo povrće, voće, začine – po želji, kombinacija je uistinu bezbroj) i – dobar tek! Zdravo je te slasno – a i jako „fotogenično“ -  prava stvar za pofotkati i staviti na društvene mreže! 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

3. Porridge 

Na naški bi se to moglo prevesti kao „kaša“, odnosno „zobena kaša“. Voljele su je naše bake, a volimo ih i mi! Zobena kaša je izvrsnog okusa i definitivno je superzdrava. Bakin recept svakako malo obogati – dodaj malo banane, svježih bobica, cimeta pa i čokolade. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Američke palačinke 

Jaja, brašno i mlijeko – ne treba ti više da spraviš američki doručak. We love it! Osobito kad popijemo i svježe cijeđeni sok od naranče (za dnevnu porciju vitamina) te dodamo malo javorovog sirupa ili domaće marmelade palačinkama… Već nam cure sline! 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

5. Francuski tost 

Ili, kako bi naše bake rekle: kruh na jajima. Ako ne možeš odlučiti što bi radije jela – slatko ili pikantno - najbolje je oboje! Klasični francuski tost je kruh omekšan u jajima i mlijeku te hrskavo ispržen u tavi na ulju. Međutim, francuski tost možeš namazati ili nadjenuti s čim god poželiš: nutellom, bobicama, sirom, slaninom, šunkom, povrćem, sirnim namazom ili jednostavno s malo soli ili šećera. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Photo: Thinkstock

Komentari 0