Life&style
Movember u dm-u

Mjesec za muškarce: Budi i ti superheroj, brigom o sebi obilježi Movember

Ako je veljača posvećena zaljubljenima, ožujak majkama, rujan školarcima, studeni je definitivno mjesec posvećen muškarcima. Sve je krenulo iz Australije prije više od 15 godina, kada je organizirano događanje za koje je skupina muškaraca pustilo brkove s važnim ciljem – podići svijest o raku prostate i depresiji. Ovaj pokret nazvali su Movember, a on se ubrzo proširio po cijelom svijetu.

O muškom zdravlju i ovog studenog brine dm koji tijekom cijelog mjeseca kupnju 4 ili više proizvoda muške njege u prodavaonicama nagrađuje odličnom majicom s porukom #BUDISUPERHEROJ, a uz aktivaciju eKupona možete ostvariti i 30x više bodova pri njihovoj kupnji.

Majice dolaze u četiri različite varijante, ovisno o tome o kakvom tipu superheroja pričamo. Brada-Man, Brk-Man, Doktor Sverast i Kapetan Glatki, svi superheroji ovog studenog imaju jednu zajedničku stvar - brinu o sebi i svojem zdravlju.

A zašto je to toliko bitno? Rak prostate je drugi najčešći zloćudni tumor kod muškaraca u Hrvatskoj, odmah iza raka pluća. Rak testisa je, pak, najčešći zloćudni tumor kod muškaraca u dobi od 18 do 35 godina, a  ako se otkrije na vrijeme, rak testisa je izlječiv u čak 95 posto slučajeva!

Na superherojima je da redovito obavljaju preventivne liječničke preglede i samopreglede, a dm će i ove godine podržati istraživanje novih oblika liječenja raka prostate donacijom sredstava Institutu Ruđer Bošković, čime će se nastaviti dugogodišnja suradnja koja je već dovela do značajnih otkrića na ovom području.

Više informacija o obilježavanju Movembera u dm-u saznajte ovdje.

 

Photo: dm.hr