Life&style

Mjesec prirodne kozmetike u dm-u Što je prirodna kozmetika i zašto je ona pravi odabir za tebe?

Svaki proizvod koji dolazi u dodir s kožom, kosom, vlasištem, noktima, usnama ubrajamo u kozmetiku. U prirodnu kozmetiku spadaju proizvodi koji ne sadrže kemijske i sintetičke konzervanseemulgatore, mirise i boje.  Prirodna kozmetika proizvodi se od ekstrakata ljekovitog bilja, biljnih i eteričnih ulja te sadrži prirodne voskove i konzervanse, pri čemu se u njenoj proizvodnji koriste ekološki, organski i biodinamički uzgojene biljke.

Tako se u sastojcima alverde gela za tuširanje s mirisom metvice i bergamota ili alverde tonika za lice – divlja ruža jasno može vidjeti kako sadrže isključivo prirodne sastojke i konzervanse te kako su svi biljni sastojci iz certificiranog organskog uzgoja.

Osim što se u proizvodnji prirodne kozmetike pazi pri odabiru sastojaka, marke poput alverdea u svakom dijelu proizvodnje razmatraju utjecaj na okoliš. Tako se pri dizajnu i proizvodnji ambalaže pazi se na štednju resursa i mogućnost njihove ponovne iskoristivosti, a oznake na ambalaži otisnute su ekološkim bojama koje ne sadrže mineralna ulja.

Kako biste otkrili prednosti prirodne kozmetike i osviještenim odabirom pomogli u očuvanju okoliša, tijekom cijelog studenog u prodavaonicama dm-a i u dm online shopu pri kupnji proizvoda prirodne kozmetike brendova poput  Nacomi, Olival, Sapunoteka, Nikel i L'Angelica (i mnogih drugih) ostvarujete 20x više bodova dm active beauty. Ako u prodavaonici dm-a kupite četiri ili više proizvoda prirodne kozmetike, na poklon ćete dobiti i pamučnu torbu koja će svaki vaš shopping učiniti još osvještenijim.

Ne zaboravite da je u dm-u veoma jednostavno prepoznati održive proizvode. Svi održivi proizvodi, uključujući i prirodnu kozmetiku, označeni su prepoznatljivim zelenim etiketama o kojima više možete saznati na internetskoj stranici dm.hr/zeleneetikete, dok u dm online shopu u opisu proizvoda možete pregledati sve certifikate i sastojke pojedinih proizvoda.

 

Photo: dm.hr