Life&style

Mitovi o proizvodima za sunčanje u koje odmah trebate prestati vjerovati

Osnove su nam svima dobro poznate – kremu za zaštitu od sunca moramo koristiti svakodnevno, često je ponovo nanositi i odabrati visoki zaštitni faktor. No, čak i oni najpažljiviji mogu napraviti greške koje će dovesti do preuranjenog starenja i trajnog oštećenja kože. Ako ste ikad pomislili „Viši zaštitni faktor mi „kupuje“ više vremena na suncu“  nastavite čitati ovaj tekst jer upravo je to jedan od glavnih mitova o sunčanju.

Krenimo s prvim mitom – treba li nanijeti kremu za sunčanje ako ćete cijeli dan biti u zatvorenom prostoru? Da! Vrlo je vjerojatno da ćete u nekom trenutku biti kraj prozora, a staklo blokira samo dio ultraljubičastog zračenja dok dio i dalje radi nevidljivu štetu vašoj koži. Također, ako odete do trgovine, parka ili predahnuti na terasu, bit ćete zaštićeni u svakom trenutku. Za svakodnevnu njegu preporučujemo mlijeko za sunčanje Sundance SPF 30 čiji će vas tropski miris cijelo vrijeme podsjećati na more, sunce i odmor.

Drugi mit u koji trebate prestati vjerovati je – viši SPF znači da mogu bez problema biti duže na suncu. To bi teoretski bilo točno da nanosimo zaštitnu kremu, sprej, losion, fluid upravo onako kako je testiraju u laboratorijima. U realnosti, većinom ne nanosimo dovoljno zaštitnog sredstva (oko dvije čajne žlice za cijelo tijelo) i ne nanosimo ga dovoljno često (najmanje svaka dva sata te nakon kupanja i znojenja). Odličan izbor za jednostavno nanošenje u skladu s preporukama je sprej za sunčanje Sundance SPF 50.

Kako proizvode za zaštitu od sunce treba koristiti svaki dan, dobro je pobrinuti se da koristite one koji štite vašu kožu i okoliš. Zato vam preporučujemo za okoliš neutralan Sundance Pro Climate fluid za sunčanje SPF 30 od biorazgradivih sastojaka. Proizvodi Pro Climate, koje je dm razvio uz podršku Tehničkog sveučilišta u Berlinu, prihvatljiviji su za okoliš od usporedivih alternativa jer u obzir ne uzimaju i ne kompenziraju isključivo emisije CO2, već i četiri dodatna utjecaja na okoliš: zakiseljavanje, fotokemijski smog, eutrofikaciju i oštećenje ozonskog omotača.

Proizvodima za zaštitu od sunca i njegu nakon sunčanja opskrbite se u prodavaonicama dm-a ili u dm online shopu – birati možete među mnoštvom proizvoda koji će odgovarati upravo vašem tipu kože i preferencijama.

Za još više proizvoda i pogodnosti koje će vam uljepšati ove vruće ljetne dane pratite dm web stranicu te na Facebooku i Instagramu.

 

Photo: dm.hr