Life&style

miss7 tjedni vodič za najbolju ljetnu zabavu u zemlji

Gdje se nalaziš ovaj tjedan? Bilo da si u Splitu (moguće da partijaš na Ultri), u Osijeku ili možda u blizini Trogira, donosimo ti mini vodič za razna događanja diljem naše zemlje. Provjeri koje su to frekventne ljetne lokacije...

U blizini Osijeka si? Super jer onda nikako ne bi trebala propustiti odlazak na zanimljiv glazbeno scenski događaj koji će se održati na terasi Iktus. Hip hop senzacija za tinejdžere, kako samog sebe voli ismijavati Kandžija, održat će koncert s pratećim bendom Gole žene. Upad je 25 kuna, a ovaj koncert dio je programa In Da Sofa @ Iktus koji će potrajati do 21. srpnja.

SUBOTA - Zagreb

Dvorišta su već poznati zagrebački turistički brend, a ove godine doista možeš vidjeti puno toga na Gornjem gradu. Tijekom deset dana i to na sedam lokacija (Palača Balbi, Palača Erdody - Drašković, privatno dvorište obitelji Milovac, "Tko pjeva zlo ne misli" dvorište, Atrij muzeja grada Zagreba, Palača Gvozdanović i još jedno privatno dvorište), ova manifestacija će pružiti sukus dobrog jazza, cuge i najboljeg društva...

 | Autor: Promo Promo

NEDJELJA - Pula

Počinje i filmski festival u Puli! Pulska arena će i ovog ljeta biti okupljalište brojnih kulturnjaka, pa imaš li bolju izliku nego da posjetiš ovaj istarski grad? Otvorenje 64. festivala će biti dan ranije, a gledatelji će moći pogledati preko 170 filmova na  šest festivalskih lokacija i to u tjedan dana trajanja festivala. Za nedjelju izdvajamo: hrvatsku premijeru slovenskog filma "Pođi sa mnom", koja je ujedno i priča o skupini prijatelja, zatim će su u Areni prikazati film Nevija Marasovića “Goran”, i za kraj, koncert grupe Pavel u Circolu. Cijeli program pogledaj ovdje. 

PONEDJELJAK - Trogir

Možeš li zamisliti išta bolje od početka tjedna uz romantične zvuke Massima Savića? Ni mi. Kako bi uživala u autentičnom glasu ovog umjetnika, morala bi se zaputiti u prekrasni Trogir. Massimo će nastupati u kuli Kamerlengo, a koncert počinje u 21 sat. Karte se još mogu kupiti!

 | Autor: massimo.hr massimo.hr

UTORAK - Split

Nakon noćnih izlazaka, nekoliko filmova i koncerata, na red će doći i jedna izložba. Otvorenje izložbe slikarice Ence Konvačević nastavak je na ciklus "Umjetnik kod Meštrovića", a posjetitelji će moći vidjeti što se zbiva u Meštrovićevoj vili na Mejama. Sposobnost izražavanja emocija i slike kroz istančanu umjetnost odlika je Encine slikarske tehnike. Kako izgleda opus Ence Kovačević pogledaj na izložbi koja traje do 1. rujna. 

SRIJEDA - Split i Zagreb

Sredina tjedna ne može proći bez odlaska u klasično kino. Ako se nalaziš u Splitu ili okolici, mali podsjetnik da je počela Cool srijeda u Cineplexx-u. Ulaznice su samo 19 kn, a do kraja kolovoza na poklon dobiješ i pravo malo osvježenje – sladoled! Koji su trenutno najgledaniji filmovi u kinima? Rekli bismo: "Kako je Gru postao dobar" i "Wonder Woman" te novi nastavci "Spider – Mana" i "Transformersa".

 | Autor: Promo Promo

ČETVRTAK - Crikvenica

Treba okusiti i malo prave domaće fešte. Zato se u četvrtak pokušajte zaletjeti do Crikvenice na tradicionalnu Primorsku noć. Ovaj grad kojeg od milja zovemo “Zagreb u malom”, jer doista nema osobe koja barem jedno ljeto svog života svoju zagrebačku adresu nakratko nije zamijenila onom crikveničkom, i dalje je na popisu popularnih primorskih mjesta. Možda nije high class, ali i dalje je Crikvenica mjesto kojem se rado vraćamo.

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: Promo

Komentari 0