Life&style

Misliš li i ti da je žena ženi vuk?

Ponekad imamo jezik brži od pameti, a ponekad smo baš prave kuč**. Ovo je priča o tome kako je jedna ladičarka romantično povjerovala u girl power

Čini mi se da prečesto kolumnu počinjem kakvim osobnim iskustvom, ali jeb***, tako ti je grah pao. Ova situacija specifično mi se urezala u glavu. Bilo je to u fazi kada nisam zapostavila svoj Instagram jer mi se nije dalo šminkati i slikat (ups), točnije za vrijeme ljeta, kada sam neupitno najaktivnija na ovoj egotriperskoj platformi. 'Ko je bez grijeha nek baci kamen prvi - želiš ispast dobro, želiš da tvoj profil bude vizualno privlačan i popeglat ćeš si taj prištić ako te čini Rudolfom.

Tako sam i ja željela pokazati 101 mrtvi badić koji sam kupila to ljeto, jer nekako imam neobjašnjiv fetiš na njih - a čak se, tipičan first world problem, ne volim pretjerano kupati. Mislim da sam tada kupila rekordna četiri komada i imala sam briljantnu ideju svaki dan godišnjeg nositi po jedan badić i ne ponavljati ih (to se događa kad mi daš previše slobodnog vremena). I tako sam se pomalo umjetnički (kako drugačije?) slikala s boka na terasi, da se u pozadini vidi prekrasna šuma, one with the nature i te brije (a ne d'o bog da moram na livadi sjediti duže od 15 minuta), a čak si nisam popeglala ni strije nego ono, mislim si imam ih ja, ima ih Chrissy Teigen, imamo ih svi, idemo prigrliti taj tigrovski momentić. Postam ja sliku kad eto neka ženska pita jesam li ponosna na to što pokazujem guzicu svijetu.   | Autor: arhiva arhiva THE badić

Ma šta je tebi čerce, molim te? Zašto se ti sad od te silne ljepote i zlatnog reza fokusiraš na moju guzicu? I to nije samo ona, koja je doduše ubrzo odustala jer je vidjela da s belfijima neću tako brzo prestati, ali i još toliko cura na društvenim mrežama. Eno na, ova ima kvrgav nos, ova je ziher radila usta, a ova ima neizblendane konture (ne daj bože većeg zla). Ovoj je pak lako u životu jer ima bogate stvarce, ova se vjerojatno kurva za Birkinicu, a onoj seljanki nema pomoći jer već treću sezonu kupuje Uggsice i eno nosi ih na tajice. KOJE NISU HLAČE. Nekima jednostavno nijedna nije dobra, prvenstveno jer one samoj sebi nisu dobre.

Možda vas zanima Zašto smo si uvijek debele? Rubrika Life&style Life&style

Možda je baš ta bogatašica vrlo depresivna, a to s Birkinicom je krvavo otplatila glupim poslovima (mislim da sam ipak odabrala preskupu torbu za ovaj primjer, moving on.), a ta seljanka je naprosto seljanka, ali njoj se to sviđa. Šta te briga, ima se meže se, neki to tako, je l'. Sigurno si ti, kao i ja, imala baš te faze rastrančiravanja neke curke k'o svježeg piceka. Bilo da ti se sviđao njen dečko ili je imala nešto što ti želiš ili ti je bila iritantna zbog savršene kose, proučila si je od glave do pete da bi si dala što više materijala. Gledala bi sliku i mislila si "okej, zakaj ja to ne mogu tak koliko god se lomila?" i umjesto da zaključim da mi je drago što ona to može, jer meni ni iz džepa ni u džep, prvom prilikom bi je posrala.

 | Autor: instagram @taytay_xx instagram @taytay_xx Ladičarka

Upravo me jedna slična situacija prebacila u totalno suprotan mindstate. Na neki selfie lik mi je komentirao da sam ružna ladičarka, da ne citiram. To je bio prvi negativan komentar koji sam primila na društvenim mrežama, i koliko me iznenadio, toliko mi je bio i irelevantan, no ono što je izazvao me totalno oboružalo; žene, prelijepe, pametne žene koje osobno poznajem i ne poznajem krenule su iz komentara u komentar napadati i sprdati ovu jadnu spodobu koja se nije ni snašla pa nijednoj nije odgovorio. Kao ni meni. Doduše, iza tog debila je jednako tako mogla stajati neka luđakinja kojoj sam išla na živce zbog posla, dečka, robe, života, šta ti ja znam...

Možda vas zanima 7 najtipičnijih komentatora na Facebooku Rubrika Life&style Life&style

Taj trenutak mi je pokazao da girl power nije još samo jedna feministička parola već nešto što bi trebalo biti nepisano pravilo. Zašto bismo dopuštale bilo kome besmislen hejt i širenje mržnje? Ovakve girl squadove vidim kao Power Puff Girls koje srčekima spašavaju dan (i uz pokoji pas mater). Ako to ne pokazuje koliko su cure kul, ja ne znam što pokazuje. Upravo tako, promijeniš li i ti mindstate, možda ta krava postane dobra poznanica, možda baš zato što želiš stvari koje ona ima (osim dečka, tu ti nebu pomogla) ti je u stvari dobar savjetodavac ili dijelite isti pogled na svijet. Pozitivnim stavom prizivaš i sebi pozitivnu energiju, i majke mi, i život će ti postati bolji. Ne pokušavam isfurati ona Louise Hay sranja, ali neporecivo je da se dobro na dobro kači. 

Sljedeći put kad vidiš da je neki seronja curi iz čista mira napisao da je debela, napiši mu "mama ti je debela", jer mama je nešto na što dečki najviše pate, obvy #loveguru, a ako ti baš prokleto diže živac nova torba od te cure koju poskrivećki pratiš baš joj reci "predobra je, i ja želim takvu" - dvije, tri lijepe niš ne koštaju, a čine život ljepšim - i tebi i maličkama opsjednutim guzama s početka teksta. 

via GIPHY

Photo: arhiva

Komentari 0