Life&style

Med i smeđi šećer za savršenu kožu lica

Med ima antibakterijska svojstva, odlična za kožu sklonu aknama, dok je smeđi šećer savršena baza za piling

Kako biste osvježili vaše lice, isprobajte neku od ovih prirodnih maski, čiji su osnovni sastojci upravo med i smeđi šećer. 

Jogurt i med za umornu kožu lica

U odgovarajućoj posudi pomiješajte jogurt s visokim postotkom masnoće i med. Količina jogurta treba biti duplo veća količina meda. Masku nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta. Isperite toplom vodom. Probiotici koji se nalaze u jogurtu koži vraćaju svjež izgled i elastičnost.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Nahranite kožu medom

Pomiješajte žlicu meda sa žličicom sode bikarbone. Smjesi dodajte nekoliko kapi vode da biste dobili pastu koju lako možete nanijeti na lice. Masku umasirajte nježnim kružnim pokretima. Ostavite par minuta da djeluje, a zatim isperite toplom vodom.

Piling za užitak cijelog tijela

Pomiješajte mlijeko sa smeđim šećerom u odnosu 2:1. Smjesi dodajte nekoliko kapi ekstrakta vanilije. Nježnim pokretima piling nanesite na cijelo tijelo dok se budete tuširali, a zatim isperite mlakom vodom.

Osvježavajuća menta

Za trenutačno osvježenje lica možete iskoristiti mentu. Zagrijte 1,5 l vode i njome prelijte desetak listića mente. Ostavite da odstoje u vodi 10 minuta, a zatim ih procijedite kroz pamučnu gazu. Ohladite tonik i ulijte ga u plastičnu ili staklenu bocu. Prije spavanja očistite lice, a zatim na vatu nanesite tonik od mente i nježno utapkajte na očišćeno lice.

Photo: Getty Images

Komentari 0