Life&style

Marijana Pašalić: ''Važno je imati na umu da su vještine samo jedan aspekt uspješnog menadžmenta''

  • Poliklinike Affidea počele su svoj rad u Hrvatskoj pružanjem medicinskih usluga 2008. godine, a danas su vodeći europski pružatelj usluga u području radiološke dijagnostike, ambulantnog liječenja i laboratorijskih pretraga koji djeluje s preko 320 centara raspoređenih u 15 europskih zemalja
  • Nakon četiri neovisna Affidea centra, dva u Zagrebu te po jedan u Splitu i Šibeniku, došlo je vrijeme za poduzimanje novih poslovnih koraka i širenje tvrtke. Akvizicijom renomirane Poliklinike Eljuga za žensko zdravlje Affidea Hrvatska će u Zagrebu stvoriti centar izvrsnosti specijaliziran za žensko zdravlje
  • Ovom akvizicijom Affidea nastavlja ispunjavati svoju predanost širenju usluga za zdravstvenu skrb žena, a tim povodom razgovarali smo s Marijanom Pašalić, direktoricom operacija tvrtke Affidea Hrvatska

Affidea pruža širok spektar usluga dijagnostike i ambulantnog liječenja u najvećim gradovima u zemlji, prateći najviše sigurnosne standarde na europskoj razini, a najnovijom akvizicijom Affidea sada u Hrvatskoj broji 5 vrhunskih centara zdravlja s preko 120 stručnjaka u području zdravstva koji svake godine pregledaju 72.000 pacijenata. O poslovnim izazovima i planovima razgovarali smo s Marijanom Pašalić, direktoricom operacija tvrtke Affidea Hrvatska.

 | Autor: Affidea Hrvatska Affidea Hrvatska Affidea nastavlja sa širenjem akvizicijom Poliklinike Eljuga. Na fotografiji: Damir Eljuga, ravnatelj Poliklinike Eljuga i Marijana Pašalić, direktorica operacija tvrtke Affidea Hrvatska.

miss7: Na čelu ste Affidee u Hrvatskoj, a na europskom nivou, riječ je o najvećem pružatelju medicinskih usluga naprednog dijagnostičkog snimanja, ambulantne i onkološke skrbi. Kako je biti na poziciji unutar tako velikog sustava?

Marijana Pašalić: Moja pozicija sa sobom nosi puno izazova. Zahtijeva veliku organizacijsku vještinu, sposobnost donošenja brzih odluka i dobro upravljanje vremenom. Bitno je da postoji jasna vizija i ciljevi koje želite postići sa svojim timom te da se usmjerite na njihovo ostvarenje. 

miss7: Affidea jako raste u Hrvatskoj posljednjih godina – kojim ste postignućima posebno zadovoljni?

Marijana Pašalić: Ponosna sam što Affideina poliklinika ima priznanje od strane „EuroSafe Imaginga“ zbog korištenja manjih doza zračenja tijekom MSCT snimanja, te je time postala jedina privtna ustanova u Hrvatskoj koja ima takvo priznanje. A iznimno sam ponosna što oko sebe imam tim stručnjaka bez kojih naš razvoj i napredak ne bi bio ostvaren.

miss7: Vodite tim od više od 140 ljudi. Koje vještine vam najviše pomažu u menadžmentu i dovode do uspješnog rezultata?

Marijana Pašalić: Uspješni menadžeri razvijaju svoje vještine tijekom vremena i nastoje ih stalno unaprijediti. Važno je imati na umu da su vještine samo jedan aspekt uspješnog menadžmenta, a uspješnost ovisi o mnogim drugim čimbenicima kao što su iskustvo, znanje i situacijska svijest. Cilj je gotovo nemoguće postići ako nemamo jasno napravljenu sitematizaciju kako do njega doći te uvijek se pitati koliko nam je taj cilj atraktivan da bi smo ga postigli. Komunikacija je ključna za uspješno poslovanje, bilo da se radi o komunikaciji s klijentima, kolegama ili nadređenima.

 | Autor: Affidea Hrvatska Affidea Hrvatska Marijana Pašalić, direktorica operacija tvrtke Affidea Hrvatska

miss7: Što biste poručili našim čitateljicama koje žele karijeru, što je potrebno za put do uspjeha?

Marijana Pašalić: Kroz karijeru uvijek ćete nešto načiti, dobro je znati da za sve uvijek postoji rješenje. Put do uspjeha uključuje ne samo stjecanje novih vještina, nego i kontinuirano usavršavanje postojećih vještina, praćenje trendova u industriji i razvoj novih ideja i rješenja. Inovativnost je važna vještina koja omogućuje razmišljanja izvan okvira i pronalazak novih ideja za postizanje uspjeha.

miss7: Kojim motom se vodite kad je riječ o poslu? Uvijek ima prostora za nešto naučiti. Koji su Vaši sljedeći planovi za Affideu?

Marijana Pašalić: Affidea, kao i do sada, ima plan razvijati se dalje i širiti svoju mrežu usluga, do kraja godine planiramo širenje prostora te daljnje investicije u tehnologiju i tim. Ono što sve više stavljamo kao fokus je rad s našim ljudima, standardiziranje usluga u svim našim centrima.

miss7: I za kraj, stignete li se uz toliki posao odmoriti? Kako se opuštate?

Marijana Pašalić: S obzirom na obujam obaveza koje me čekaju svaki dan, odmor i slobodno vrijeme koristim provodeći sa svojom djecom koja su još mala.

 | Autor: Affidea Hrvatska Affidea Hrvatska

Photo: Affidea Hrvatska

Komentari 0