Life&style

Marija Andrijašević: „Zagreb će u lipnju postati epicentar fitnessa“

Zagreb će na dva dana u lipnju postati nezaobilazna destinacija za ljubitelje fitnessa. Na Urban Training Campu 2024., očekuje nas vrhunski program s najboljim svjetskim i domaćim stručnjacima

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u Zagrebu, odlučila je u Zagreb dovesti svjetsku fitness elitu i to u sklopu Urban Training Campa 2024.

 | Autor:

Kroz godine predanog rada i usavršavanja, postala je istaknuta figura u fitness industriji, kombinirajući svoje znanje iz nutricionizma i kineziologije s izvanrednim vještinama vođenjem treninga. Mnogi koji su imali privilegiju da prisustvuju njezinim treninzima kažu kako ih je inspirirala da prigrle aktivniji način života i uvrste u svoj dnevni raspored neke zdravije navike. Uz to, Marija je inspiracija svojim pratiteljima i na Facebooku i Instagramu.

Porazgovarali smo s njom o trendovima u fitnessu, ali i o fitness kongresu, Urban Training Campu 2024, koji će se održati u Sparta Gym & Spa Centru Rotor.

 | Autor:

Dva dana, točnije 8. i 9. lipnja 2024., Zagreb će postati centar svjetske fitness elite i okupiti ponajbolje svjetske i domaće fitness prezentere, trenere edukatore i profesore... Kako vam je to uspjelo?

Iskustvo održavanja ovakvih evenata za nas nije novo, traje već desetljeće. Smatram da su učenje, razmjena iskustava i znanja ono što je krucijalno za napredak trenerske struke i fitness scene i zato sam, nakon pauze koju nam je nametnula korona, odlučila ponovno pokrenuti Urban Training Camp.

 | Autor:

Za koga je Urban Training Camp, tko se može prijaviti?

Na Urban Training Camp mogu se prijaviti svi - od kineziologa, trenera, instruktora grupnih programa, fizioterapeuta do naprednih vježbača. Svi oni koji su željni naučiti nešto novo ili nadopuniti svoja znanja na području fitnessa, treninga i rehabilitacije su dobrodošli.

Koja je posebnost ovogodišnjeg Urban Training Campa i što ga čini jedinstvenim u odnosu na druge događaje?

To je definitivno raznolikost programa. Kongres će ponuditi široki spektar aktivnosti poput funkcionalnih treninga, joge, pilatesa, cross-traininga, HIIT-a, fizioterapije, stepa, plesa, prenatalnih i postnatalnih programa, kettlebella, TRX-a, tehnika trigger pointa i mnogih drugih. Camp prati najnovije trendove i istraživanja u fitnessu što omogućava sudionicima da pronađu programe koji najbolje odgovaraju njihovim interesima i potrebama. Sve to čini Urban Training Camp jedinstvenim iskustvom kakvo se rijetko može pronaći na tržištu.

 | Autor:

Kako procjenjujete najnovije fitness trendove i u kojem smjeru se kreću?

Uvijek ističem kako je kvalitetan, tehnički ispravan i svrsishodan pokret uvijek u modi. Trendovi mogu popularizirati fizičku aktivnost, no osnovni obrasci kretanja poput potisaka, povlačenja, spuštanja, podizanja, rotacija i translacija su nedjeljivi dio svakog treninga.

Često se događa cikliranje, gdje određeni program, poput pilatesa koji je već desetljećima prisutan, ponovno dođe u fokus, posebno kada ga istakne javna osoba koja ga poveže s postizanjem određenog cilja.

 | Autor:

Odakle dolaze prezenteri i koliko vam je važno da se radi o vrhunskim stručnjacima na svom polju?

Izuzetno mi je važno da se radi o vrhunskim stručnjacima, ali i ljudima koji će svojom neposrednošću i komunikativnošću prenijeti svoje iskustvo i znanje na polaznike. Prezenteri dolaze iz različitih dijelova svijeta - Panos Balatsinos stiže iz Grčke, Fernando Miranda iz Španjolske, Teddy O’Tieno iz Kenije, Marko Geršak iz Slovenije, Jasna Đokić i Nina Anđelković iz Srbije. Imamo zaista šaroliko društvo koje doprinosi bogatstvu iskustava i perspektiva na našem događaju.

 | Autor:

Koji treneri, osim vas, predstavljaju Hrvatsku?

Uz mene, domaće boje 'brane' naše perjanice: Edin Mehmedović, Saša Segedi, Marko Črljenec, Asja Petersen, Biljana Dorotić Džolić, Jelena Skender Pešut Skender, Tea Miketa i Aleksandar Miketa.

Učite od najboljih trenera i trenerica!

Prijavite se na Urban Training Camp putem prijavnice na web stranici ili putem E-maila: info@urbantrainingcamp.net. Program eventa pronađite na linku.

Photo: Marija Andrijašević

Komentari 0