Life&style

Klupa koja će predstavljati Hrvatsku u Strasburgu

Imali smo ih priliku pratiti na tjednima dizajna u Beogradu, Beču, Skopju i Sofiji, Dizajn bienalu u Istanbulu, Venturi Lambrate u Milanu te na festivalima ‘Croatie, la voici’ u Parizu, ‘Mikser’ u Beogradu i ‘Dan D’ u Zagrebu, a od 28. svibnja 2015. Manufakturist će svoj pečat u ime RH ostaviti i na šetnici koja se proteže od zgrade Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava, mosta Ernesta Bevina pa sve do zgrade Europskog parlamenta u Strasburgu.

Grad Strasbourg  inicijator je i provoditelj projekta “Benches for Europe” koji prema urbanističkom planu grada pretpostavlja šetnicu u sklopu koje će biti predstavljeno 28 klupa od kojih svaka pojedinačno predstavlja jednu državu članicu Europske Unije. Klupu koja će predstavljati Hrvatsku dizajnirale su i izradile Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf  iz ženskog kolektiva Manufakturist.

 | Autor:

Naime, Manufakturist klupa odabrana je od strane selekcijske komisije i Grada Strasbourga kao klupa koja će predstavljati Republiku Hrvatsku. Svečano otvaranje šetnice Grada Strasbourga održati će 28. svibnja 2015. godine.

 | Autor:

Cilj projekta “Benches for Europe” promovirati je kreativnost i sinergiju lokalnih dizajnera, materijala i proizvođača, dok će sama šetnica podići kvalitetu života građana grada Strasbourga te povećati turističku atraktivnost grada. Projekt promovira razmjenu iskustava i dobrih praksi između kolega dizajnera — predstavnika zemalja članica Europske unije.

 | Autor:

Ovaj odabir javno je priznanje kvalitete profesionalnog djelovanja dizajn studija Manufakturist  te autoricama predstavlja iznimnu čast posebice radi europskog konteksta cijelog projekta gdje će hrvatski dizajn proizvod biti ravnopravno predstavljen u zbiru s proizvodima europskih kolega i proizvođača.

O Manufakturist klupi

Vedri tonovi, oble linije i toplina prirodnog materijala Manufakturist klupe pozivaju na predah od svakodnevnih aktivnosti. Ovisno o orijentaciji sjedenja, klupa nudi odabir željene vizure grada dok se pomicanjem naslona kreira intimniji ili otvoreniji prostor i raspoloženje.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0