Life&style
Tata je složio 2-godišnjoj kćerkici ručak

Mame u Facebook grupi rastrgale tatu kad su vidjele što je kćerkici spakirao za ručak

  • Grupa majki napala je tatu zbog izbora hrane za djetetov ručak
  • Muškarac je na Internetu objavio kutiju za ručak svoje dvogodišnje kćeri
  • Ali, dodavanje hladnih špageta i nedostatak deserta razbjesnili su neke mame

Mladog tatu napala je grupa mama nakon što je objavio sliku posude za ručak svoje curice u roditeljskoj grupi na Facebooku. Muškarac svakodnevno priprema ručak za djevojčicu, rekao je da ga voli mijenjati, a na današnji dan odlučio se za špagete, sušenu brokulu, kupine i čips od leće. „Ona ponekad pojede sve, ali isprobavamo nove stvari kako bismo vidjeli što će se uhvatiti“, napisao je.

Ali, hladni špageti i nedostatak „deserta“ doveli su do toga da su mame u grupi uzele tatu na metu. „Zanimaju me špageti, griješ li ih ujutro da budu na sobnoj temperaturi do ručka ili su hladni?“ pitala je jedna mama.

„Ako želimo doista jednakost, trebali bismo objavljivati iste ocjenjivačke komentare kao da je mama pakirala ručak, a ne neka 'ostaje li tjestenina topla u ovoj kutiji?' pitanja. Svi znamo da neće biti topla! Šalim se, dobro obavljen posao tata! Ali, kupi termosicu za tu tjesteninu“, napisala je druga.

Tata je složio 2-godišnjoj kćerkici ručak | Autor: Facebook Facebook

Drugi su rekli da je prazan prostor u kutiji za ručak trebao popuniti poslasticom. „Njezinom malom krugu deserta nešto nedostaje“, rekla je jedna mama. „Ajde tata, barem malo čokolade ili nešto slično“, dodala je druga. 

Ali, tata je odgovorio rekavši da on i njegova supruga smatraju da je u voću već bilo dovoljno šećera bez dodatnog slatkog. Osvrnuo se i na špagete: „U njenom prijašnjem vrtiću su joj to grijali, ali sadašnji nema tu mogućnost. Pokušao sam spakirati hladne špagete, ali nije ih pojela. Dakle, nemamo sreće da voli hladne špagete“, napisao je iskreni tata.

Drugi su bili zainteresirani za sušeni čips od brokule i leće. Tata je priznao da bi mu bilo draže da jede svježu brokulu, ali dodao je: „Ako je pojede makar u ovom obliku i to ću smatrati pobjedom.“

Neke su se mame zauzele za muškarca, jednog od rijetkih koji su objavili ručkove svoje djece u grupi koju vode majke.

Što bi trebala sadržavati savršena kutija za školski ručak?

Prema savjetima nutricionistice i mama Jamie Rose Chambers koja vodi instagram profil lunchbox.of.the.day (stvarno inspirativno, pogledaj) zdrav i cjelovit ručak koji dijete može ponijeti u školu, vrtić, na izlet nije tako teško složiti.

* Uključi raznoliku paletu boja i okusa u posudu kako bi bila sigurna da dijete dobije hranjive tvari iz različitih područja.

* Svaki dan uključi jednu novu 'rizičniju' stvar, poput sirovih gljiva ili mahuna. Kad su u drugom okruženju, moglo bi je dijete pojesti.

* Oguli koru od banane pa stavi banane u posudu za ručak. 

* Ne brini ako želi svaki dan isto punjenje sendviča; možeš biti pustolovnija s hranom negdje drugdje.

* Izbjegavaj orašaste plodove tražeći pakirane grickalice koje uključuju stvari poput povrća i sjemenki.

„Ovo izgleda puno zdravije od nekih školskih ručkova koje sam vidio“, komentirala je jedna mama. 

Dijetetičari su prethodno procijenili kako izgleda savršena kutija za ručak, a većina se slaže da su ručkovi s visokim sadržajem bjelančevina izvrsni, jer djecu duže drže sitima.

Prema većini, u posudi za ručak trebao bi biti izbor nasjeckanog voća i povrća, zalogaja bogatih bjelančevinama poput jogurta, poslastica i sendviča ili omota.

Također je u redu eksperimentirati s rizičnom hranom jer bi djeca mogla biti sklonija isprobati nešto novo ako im je to jedina opcija za ručak.

Photo: Facebook
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    zdrava hrana voce i povrce treba biti .