Life&style

Mama podijelila genijalan trik: Ovako će djeca početi jesti povrće, toliko je jednostavno!

  • Mama je podijelila trik kako natjerati djecu da jedu povrće - i to bez pritiska
  • Video je objavila na TikToku, a pregledan skoro dva milijuna pregla, video je oduševio druge roditelje
  • Rekla je da je cijela tajna u jednome malom detalju

Većina se roditelja, ako ne i svi, barem jednom u životu susrela s problemom uvrštavanja povrća u prehranu svog djeteta. Stalnom traženju novih načina ubacivanja zdravih namirnica u svakodnevicu kao da nema kraja, a jedna je mama podijelila svoj trik.

Na svom je TikToku objavila video i pokazala kako lako njezina djeca jedu povrće bez da ih to uopće traži. Time je oduševila i druge roditelje, ali i stručne osobe.

@adamyfam How we get our kids to eat their vegetables… right after they finished saying they weren’t hungry! #kids #vegitables #hack #health ♬ original sound - AdAmy

Amy je rekla da je tajna u jednome malom detalju, kako to obično i biva. U videu koji je pregledan gotovo dva milijuna puta rekla je da je cijela mudrost u tome da se povrće jede ispred njih. Pokazavši koliko je to jednostavno i efektivno, prošetala je iz kuhinje do dnevne sobe gdje je bio njezin sin.

 | Autor: TikTok TikTok

Sjedio je na sofi i zabravljao se na računalu kad mu je Amy prišla i sjela kraj njega skrenuvši pažnju na njegovu igru. Usput mu je samo, bez pritiska, predala papriku koju je držala u ruci i koju je on odjednom počeo grickati. Isto je učinila i s djevojčicama kad im je ušla u sobu dok su se igrale i obje su uzele po komad paprike.

Možda vas zanima Ova mama dijeli sjajne savjete: Produljuje svježinu i trajanje voća i povrća do čak 2 mjeseca Rubrika Life&style Life&style

Tko bi rekao da može biti tako jednostavno? A čini se da to misle i drugi roditelji jer video je lajkan više od 180 tisuća puta, a prikupio je i više od tisuću komentara ljudi koju su oduševljeni ovom idejom.

 | Autor: TikTok TikTok

"Znanstvena je činjenica da je hrana boljeg okusa ako je iz maminih ruku ili iz njezinog tanjura", glasio je jedan komentar. "Nikad u životu nisam želio papriku više nego sada", pisalo je u drugom. "Kao dijetetičaru ovo mi se jako sviđa - pozitivan uzor pri prehrani", komentirao je jedan korisnik.

Možda vas zanima 7 fantastičnih jela sa smrznutim špinatom (koja će pojesti čak i oni koji ga ne vole) Rubrika Life&style Life&style

"Ovo je vizualna reprezentacija kako djeca ne žele jesti dok ne vide da ti jedeš", pisali su. "Samo da vam kažem da ovo ne prestaje. Upravo sam shvatila da je tako i meni moja mama davala povrće. Imam 28 godina", glasio je još jedan komentar.

Photo: Shutterstock

Komentari 0