Life&style

Mama odijeva kćer u ženske ikone i preslatko je!

Toliko je žena u povijesti koje su mijenjale svjetove, radile revolucije ili bile vrhunske kreativke da bi bilo šteta da ih se ne sjetimo. Zna to i majka ove 4-mjesečne curice koja je pokrenula predivan projekt

Malena Liberty Jaine Wexler, baš poput svih svojih vršnjakinja spava, papa i igra se, pa nije ni svjesna koliko se mediji ovih dana zanimaju za nju. Naime, njezina mama Jenelle Wexler, frizerka iz Chicaga, malenu Liberty odijeva u popularne ženske ikone sadašnjice i iz povijesti, te na kraju sve fotografski dokumentira. Sve je počelo jednog popodneva kada je Jenelle zaključila kako malena Liberty neodoljivo podsjeća na Friedu Kahlo. Tako je malenu odjenula u šarenu odjeću, nacrtala prepoznatljive obrve, a njezini prijatelji su bili toliko oduševljeni da je Jenelle odlučila realizirati svoj projekt.

"Mislim da je važno da ove žene nastavimo respektirati. One dokazuju koliko su važne inteligencija, hrabrost, snaga i sve ostalo za što se nadam da će moja kći jednog dana usvojiti.", ispričala je Jenelle medijima. Nakon Friede Kahlo, malena Liberty je nakratko postala Coco Chanel, Amelia Earhart, Marie Curie, Madonna... Do sada je djevojčica bila kostimirana u 34 jake ženske ličnosti, a ta brojka će zasigurno još rasti.

Madonna

No, ovaj proces nije samo oblačenje djevojčice u kostime. Jenelle o svakoj ženi koju planira portretirati napravi mini istraživanje, pogleda sve dostupne fotografije slavnih žena, te o konceptu snimanja promišlja prije nego se upusti u snimanje. Nakon što je cijeli set pripremljen, Jenelle poput profesionalca snimi set od barem 50 fotografija, a tek onda odlučuje koja je najpogodnija za objavu. Zato nije ni čudo da svaka fotografija priča jednu predivnu priču.

Možda vas zanima Ovo su najcool mama-kćer tetovaže (ikad) Rubrika Life&style Life&style

"Mislim da ću nastaviti s ovim projektom - on služi kako bi inspirirali i stvorili standarde budućim generacijama. Uz Libertinu pomoć radim ovaj fantastičan projekt", ističe Jenelle. 

Amelia Earhart

Ivana Orleanska

Hillary Clinton

Majka Tereza

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0