Life&style

Malo radimo, pa se zabavljamo: Dan žena slavimo uz koncerte, večere radionice. Ove zvuče najprivlačnije

  • Drage žene, sretan nam naš dan!
  • Diljem svijeta, pa tako i Hrvatske, danas se slave gospodarska, politička i društvena postignuća žena te se organiziraju marševi kojima se i dalje borimo za ravnopravnost
  • Pred nama je mnoštvo raznoraznih događanja, a mi smo izdvojili najprivlačnije ideje kako da svoj dan proslavimo na najbolji mogući način

Gotovo je 170 godina proletjelo otkako su njujorške radnice iz tekstilne industrije 8. ožujka 1857. godine prvi put ustale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Trebalo je, nakon njih, proći još malčice više od pola stoljeća da mi žene i službeno dobijemo svoj dan kojim se iz godine u godinu diljem svijeta slave gospodarska, politička i društvena postignuća žena i kojim se i dalje borimo za ravnopravnost. 

Izuzev marševa bez kojih Dan žena ne bi bio to što je, i koji će se danas održati u svim većim hrvatskim gradovima, čeka nas i mnoštvo raznoraznih događanja, a mi smo izdvojili najprivlačnije ideje kako da svoj dan proslavimo na najbolji mogući način! 

Women’s Weekend, Rijeka

Uvijek progresivniji od svih ostalih, Riječani ženama nisu posvetili samo jedan dan, već nekoliko njih, i to u sklopu festivala Women's Weekend koji se u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti krenuo održavati jučer i traje do ove nedjelje. Na njemu nas očekuju brojna gostovanja, zanimljivi intervjui i još zanimljivije rasprave s mnogim ženskim temama u fokusu.

Radionica keramike, Zagreb 

Morra Ceramics iza kojeg stoje simpatične ukrajinke Jana i Nastja poznat je kao brend, kako ga one vole zvati, feminističke keramike. Njihovi komadi redovito slave žene na najgenijalnije načine pa ne iznenađuje što povodom Dana žena organiziraju 'Self – love booty vase radionicu' na kojoj će se izrađivati unikatne vaze sa samo jednom misijom - osnaživanjem žena i odbacivanjem društvenih očekivanja povezanih s izgledom žena. Radionica je na rasporedu sutra u 12 sati u njihovom studiju na Horvaćanskoj cesti na broju 21, a prijaviti se možemo putem njihovog Instagrama. 

Art and Wine, Pula

Slikanje uz čašu vina već par godina kotira kao jedan od omiljenih načina provođenja slobodnog vremena pa se za ovakve radionice uvijek traži mjesto više. Art and Wine Croatia, prvi pulski kreativni sip and paint studio, Dan žena obilježava radionicom slikanja portreta jedne od najvećih i najutjecajnijih žena u povijesti - meksičke slikarice Fride Kahlo. Radionica je uz istarsko vino na meniju večeras, u 19 sati, na adresi Zagrebačka 5.

Slikanje uz vino, Split

Radionica slikanja uz čašu vina nudi se i Splićankama, i to u predivno uređenom briig boutique hotelu. Poručuju da za sudjelovanje  nije potrebno ništa osim dobre volje, pozitivne energije i želje da se opustimo i upoznamo nove ljude, a u stvaranju vlastitog umjetničkog djela svojom će ekspertizom i savjetima polaznice počastiti umjetnica Vera Sinovčić. Sudjelovanje je besplatno, a radionica je na rasporedu danas u 18 sati.

Radionica čokoladnih mousse tortica, Split

 | Autor: Škmer Škmer

ŠKMER Kuharska Akademija povodom Dana žena organizira sjajnu radionicu na kojoj će se brusiti vještine izrade čokoladnih  mousse tortica. Kako izraditi savršen biskvit, čokoladni mousse i glazuru polaznice će imati prilike naučiti od profesionalnih pastry chefova u Kuharskoj akademiji, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem formulara. Radionica počinje danas u 17 sati.

Dan žena u restoranu Zaboky, Zabok

Žene koje vole fino papati i kojima Zagorje nije daleko zasigurno će uživati u svemu što je pripremio poznati zabočki restoran Zaboky. Osim što se od 19 sati nude dva prefina menija od nekoliko slijedova uz živu glazbu, sve žene od 12 do 16 sati očekuje meni od kojeg su nam već narasle zazubice - rižoto od gambera, file orade sa žara, blitva s krumpirom te kolač, i to za samo 6 eura!

Slikanje na dar ženama, Oroslavje

Giart radionicu slikanja s velikim veseljem po prvi puta organizira Gradska knjižnica Oroslavje, a poklanja je ženama upravo danas, s početkom u 18 sati. Izabrali su motiv žene sa cvijećem kroz čije će stvaranje sve polaznice voditi iskusna slikarica Ivana Grbec, a s  obzirom na to da su mjesta ograničena, potrebno je unaprijed se predbilježiti i najaviti.

Glazbeno-poetska večer u Lisinskom, Zagreb

 | Autor: Lisinski Lisinski

Prava poslastice sve zaljubljenice u glazbu i poeziju očekuje večeras u Lisinskom u 20 sati gdje će se Dan žena obilježiti glazbeno-poetskom večeri u režiji Lane Barić. Na meniju nas čekaju predivne etno pjesme po kojima je glazbenica, pjevačica i pjesnikinja Zrinka Posavec poznata, ali i nove, skladane posebno za ovu priliku, a izvodit će ih uz pratnju Kristine Bjelopavlović Cesar, Borne Šercara, Hrvoja  Kralja, Marija Igreca i Ambrozija Puškarića, te posebne goste - klapu Cesarica i violončelisticu Ellu Radman.

U poetskom dijelu nastupit će glumice Lana Barić, Jelena Perčin, Sanja Milardović i Sandra Lončarić te pjesnikinje Sanja Baković i Monika Herceg, koje će predstaviti neke od najboljih ostvarenja recentne poetske scene ženskih glasova.

Dan žena u Cineplexxu, Zagreb i Split

 | Autor: Cineplexx Cineplexx

Za odlazak u kino nam definitivno nikada nije trebao poseban povod - odlično filmsko štivo ionako nam je pri samom vrhu najdražih načina opuštanja, a Cineplexx je sve posjetiteljice povodom Dana žena odlučio počastiti i dm poklonom uz svaku kupljenu ulaznicu! Budući da nas od dodjele Oscara dijeli samo vikend, ovo je odlična prilika da pogledamo sve favorite koja dosad možda još uvijek nismo stigli pogledati!
 

Photo: Pr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    hihi