Life&style

Malo-pomalo, Jennifer Aniston pokazala je svoj dom: kuhinju, dnevni boravak, vrt, čak i spavaću sobu

  • Obožavatelji Jennifer Aniston proveli su godine gledajući njezine ludorije u 'Prijateljima' tijekom njezinog 10-godišnjeg angažmana u ulozi voljene Rachel Green
  • Ali, dom 55-godišnje glumice u sunčanom Bel Airu također je prizor za vidjeti - i nimalo poput eklektičnog stana iz 'Prijatelja' iznad Central Perka
  • Jennifer živi u velebnoj vili na Bel Airu u koju znatižejni mediji nisu pozvani, Ipak, s vremenom je otkrila mnogo toga...

Na zadivljujućoj fotografiji koju je nedavno podijelio Stephen Shadley, dizajner interijera glumice Jennifer Aniston, prekrasna spavaća soba otkrivena je njezinim obožavateljima. Dizajner je rekao da su se zvijezdini „omiljeni elementi" iz njezinog prethodnog doma odrazili na njegovu viziju ovog prostora.

Jenin prethodni dom dizajnirao je Hal Levitt u Trousdale Estates u Los Angelesu. „Jen privlače drvo, kamen i bronca, materijali koji imaju stvarnu supstancu i dubinu. Bez obzira koliko je nešto lijepo ili glamurozno, mora biti toplo i primamljivo“, rekao je Shadley u jednom intervjuu. 

A malo-pomalo, otkrivaju se detalji vile Jennifer Aniston na Bel Airu... 

Spavaća soba Jennifer Aniston

Spavaća soba slavne glumice  ima raskošni bračni krevet podignut na platformi prekrivenoj tepihom i okružena je drvenim namještajem, uključujući noćni ormarić ukrašen golemim lampama i buketima cvijeća.
Najdojmljiviji element prostora je nevjerojatan pogled - soba ima staklene zidove za panoramsko iskustvo i doista donosi vanjštinu u prostoriju.

Značajke koje posebno podižu Jenin prostor su ormari koji se protežu od poda do stropa te dodaju visinu sobi jer privlače pogled prema gore, čineći prostoriju višom. Ležaljka je uparena s pomoćnim stolićem, što stvara savršeno mjesto za čitanje i cool mjesto za uživanje u pogledu kroz velike prozore. Paleta neutralnih tonova daje sobi dojam luksuznog hotela koji je sofisticiran i uglađen. 

Kuhinja Jennifer Aniston

Zbog svog elegantnog i minimalističkog stila, lako se može shvatiti zašto dizajn iz sredine prošlog stoljeća, 50-ih i 60-ih godina, nastavlja impresionirati dizajnere i danas. Međutim, pogled u kuhinju Jennifer Aniston sugerira da je jednako tražen i među hollywoodskim zvijezdama. 

Glumica koja je slavu stekla u seriji 'Prijatelji', podijelila je pogled na svoju kuhinju, s jednostavnim drvenim ormarićima bez ručkica koji donose modernu estetiku sredine prošlog stoljeća u inače moderni prostor.

Korištenje toplih nijansi prirodnog drva, poput ovih kod Jennifer Aniston, jedan je od najlakših načina za stvaranje izgleda iz sredine prošlog stoljeća, a ormarići bez ručki samo dodatno naglašavaju ovu estetiku i autentični retro dojam. Naravno, u hipermodernoj izvedbi to znači da prostor jednako dobro izgleda, koliko je je i praktičan te multifunkcionalan. I, naravno, dizajneri su impresionirani. Kuhinjski ormarići bez ručki popularni su već poduže vrijeme premda moramo reći kako se u SAD-u, gdje je Jen, trend rustikalnih kuhinja s kićenim ručkicama i intarzijama na drvenim plohama teško predaje... Pomaci prema minimalizmu i otvorenom prostoru koji povezuje kuhinju i dnevni boravak tek se događaju pa je i to razlog što se svi dive glumičinoj "novoj staroj" kuhinji. 

Ljudi žele veći i otvoren životni prostor u kojem se mogu družiti, raditi, kuhati bez da se osjećaju ograničeno ili odvojeno. Kao što stručnjaci objašnjavaju, ovakve kontinuirane, neprekinute linije pomažu u stvaranju glatkog prijelaza između dva prostora različite namjene i osjećaja otvorenosti u cijelom prostoru. 

Možda vas zanima Uz ovu romantičnu kuću za odmor, dobivaš i bajkovito ljetno kino za gledanje filmova pod zvijezdama Rubrika Life&style Life&style

U dnevnom boravku vidljiv je trend koji dizajneri interijera obožavaju

Zakrivljene linije važan su čimbenik u dizajnu interijera kako bi udoban kutak bio dobro uravnotežen i vizualno ugodan. Kutovi dnevne sobe prepuni su mogućnosti ukrašavanja. Premda može biti primamljivo ostaviti kut praznim, iznenadila bi se koliko je lako ukrasiti ovaj nevoljeni prostor na elegantan način. Najjednostavniji način da poboljšaš ovaj prostor je stvoriti kutak za sjedenje i razgovor.

Korištenje zakrivljenih linija unutar doma nudi mnoštvo prednosti, uključujući mogućnost dodavanja protoka i dinamike. U dnevnoj sobi Jennifer Aniston, koju je dizajnirao Stephen Shadley, zakrivljeni oblici stapaju se sa sirovim materijalima kako bi reinterpretirali retro viziju budućnosti - koristi krivulje, linije i cilindrični utjecaj na nove i duboke načine. Moderno, praktično, lijepo – baš nam nekako ide uz Aniston. 

Vanjski prostor Jennifer Aniston

Dvorište glumačke zvijezde neočekivano je uređeno. Dizajner vrtova Marcello Villano i krajobrazna arhitektica Anne Attinger reorganizirali su prostore na otvorenom kao niz međusobno povezanih vanjskih prostorija, terasa i džepnih vrtova inspiriranih Azijom.
Prostor sadrži velike stijene s drvenim pločama i fancy tuš, koji ma učinak stvaranja stropne strukture. U kombinaciji sa stijenama i vrtom u stilu bonsaija ispod, postoji osjećaj da bi mogao biti i prirodna vodena značajka, simulirajući kišu koja pada s neba na kamen.

Kuća za odmor Rajski vrt Možda vas zanima Kome treba more uz ovakvu kuću na jezeru? Ime ovog imanja je Rajski vrt i potpuno je opravdano Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Super 👍
Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450