Life&style

Male tajne za razbijanje dosadnog celulita

Bez obzira što je zima, sada je pravo vrijeme da se uhvatite u koštac s celulitom i započnete borbu s njim

Kako vrijeme odmiče bitka će biti sve teža, jer se svake godine iznenadimo kako brzo stigne ljeto, i sve je veća vjerojatnost da ćete vi biti poraženi u toj borbi. Celulit, nastaje oteknućem potkožnih masnih stanica koje tako pritišću vezivno tkivo koje drži te ćelije zajedno. Upravo zato, što manje masnoće imate, celulit je manje vidljiv.

Ako sada započnete s pravilnom prehranom i rekreacijom, do ljeta ste gotovo glatki. Nemojte očekivati ​​čuda, to nije lak posao, ali se istinski potrudite.

 | Autor: Getty Images Getty Images Evo kako: 1. Jedite hranu bogatu vlaknima

Da biste se riješili celulita, potrebno je prvo izvršiti detoksikaciju tijela, posebno jetre i debelog crijeva, a to će vam najlakše uspjeti ako izbjegavate nikotin i kofein i smanjite dnevni unos soli i masti. Također, uz sve to potrebno je piti puno vode i jesti hranu bogatu hranjivim vrijednostima, kao što su soja, borovnice i orašasti plodovi. U svoju prehranu pokušajte unijeti zdraviju hranu, po mogućnosti proizvode koje sadrže cjelovita zrna poput ječam, raž, proso ili zob (jer ta zrna najviše pridonose borbi protiv celulita). Ukratko, najvažnije je da jedete hranu koja je bogata vlaknima, a siromašna masnoćom, kao što su svježe voće i povrće, kao i proizvodi s cjelovitim zrnima.

2. Redovito vježbajte

Brzo hodanje, vožnja bicikla, hodanje uz stepenice, joga i aerobik učinit će čuda. Ove vježbe pomoći će vam da sagorite višak masnih naslaga koje su glavni razlog nastanka celulita. Uvijek birajte vježbe koje vam pomažu u topljenju masti na područjima nogu i bedara.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies 3. Masirajte se

Masiranje područja tijela zahvaćena celulitom potičete cirkulaciju i na taj način razbijate masne naslage. Za masažu možete koristiti četku za kupanje ili piling. Također možete upotrijebiti i aromatična ulja kadulje, čempresa i smreke.

Photo: Getty Images

Komentari 0