Life&style
Žirafa od čokolade Amauryja Guichona

Mljac! Majstor-slastičar je od čokolade napravio žirafu visoku 2,40 metara

  • Amauryja Guichona iz „Pastry Academy“ možemo gledati u Netflixovom reality natjecanju „School of Chocolate“, a specijalnost su mu skulpturalne slastice koje graniče s nevjerojatnim
  • Tako je napravio i čokoladni kip žirafe i u videu pokazao proces izrade - trebalo mu je tjedan dana 
  • Inače, ovaj cijenjeni majstor-čokolatijer radi i druge nevjerojatne jestive skulpture, kako životinja, tako i predmeta iz svakodnevne upotrebe - pogledaj!

Iako malena u usporedbi sa pravom žirafom koja u punoj veličini može biti visoka 5,4 metra i teška 1900 kilograma, ova žirafa je itekako fascinantna. Visoka je 2,4 metra i teška 72,5 kilograma i u potpunosti izrađena od čokolade! Točnije od 72,5 kilograma čokolade. Mljac! 

 | Autor: YouTube YouTube Premda Guichon spominje da je smislio neke nove tehnike za ovu zahtjevnu čokoladnu kreaciju, one nisu detaljno opisane u videu. Vidi se kako je prije dodavanja nogu morao uravnotežiti tijelo na lancu obješenom na strop. Guichon je potom izlijevao čokoladu na pult da stvori listove, zatim izrezivao komade u obliku nogu i dodavao ih. Listove čokolade je motao kako bi napravio vrat itd. Sve je vidljivo u filmiću koji je objavio na svom instagramu i YouTube kanalu.

Najbolji dio videa je kada radi lice žirafe. Toliko detalja za svaki dio, a oči i uši daju ovom desertu neospornu osobnost. Krajnji rezultat je zbunjujuća mješavina izgleda te ljupkog i ukusnog.

 | Autor: YouTube YouTube

Sljedeći korak je da Guichon zračnom kistom oboji cijelu stvar, pretpostavljamo korištenjem boje također od čokolade. Čak i prije nego što se to dogodilo, žirafa je imala svoje prepoznatljive mrlje zbog raznih čokolada i korištenih tehnika. Ali kad ju je dovršio, uistinu je stvorio pravo remek-djelo.

Na stranicama „Pastry Academy“ nalaze se doista fotogenični deserti, a Guichona možeš vidjeti i na Netflixovom reality natjecanju „School of Chocolate“. A ako imaš mogućnosti, možeš se i prijaviti na njegov majstorski tečaj!

 | Autor: Instagram@orijent_zagreb Instagram@orijent_zagreb Da, sve ovo se jede: slastice u Amauryjevoj izvedbi...

Photo: Instagram@orijent_zagreb

Komentari 0