Life&style

Još uvijek nam se ne da upaliti pećnicu pa pripremamo "ljetnu" mađaricu (s trikom za najljenije)

  • Mađarica je klasik nad klasicima, bez ovog tradicionalnog kolača ne možemo zamisliti Božić, na primjer
  • No ovaj fini čokoladni kolač nekako u ljetnoj sezoni ostavljamo iza nas. Em nam se jedu laganiji, voćni deserti, em nam se ne da paliti pećnicu
  • No nema razloga da se mađarice odreknemo ako je volimo, posebno ako postoji jednostavniji način da je pripremimo... Iskušaj varijantu ljetne mađarice 

Ovaj čokoladni puding kolač priprema se bez jaja, ne peče se i stvarno ga je jednostavno napraviti. Tijesto se ne peče, kao kod prave mađarice niti se kuha krema od čokolade. Slojevi keksa umočeni su u mlijeko (ili čokoladno mlijeko!) i poslaganii naizmjence s obogaćenom čokoladnom kremom od pudinga. Toliko je jednostavan da ovaj kolač možemo pripremiti s djecom! I djeca sama, bez nas!

Ako kekse umačemo u mlijeko, a između mažemo slojeve čokoladnog pudinga, kolač će najviše sličiti popularnoj mađarici (koju neki, usput, i rade s pudingom umjesto da kuhaju pravu čokoladnu kremu). Za jači čokoladni okus mogu se keksi umakati u čokoladno mlijeko, a postoji i varijanta ovog slojevitog kolača u kojoj je svaki sloj pudinga drugog okusa - čokolada, banana, karamel, vanilija... prema željama! U svakom se slučaju jede ohlađen, iz hladnjaka i baš prija.

Ljetna mađarica - recept

Sastojci:

  • 1 kg keksa tipa petit beurre
  • 1,2 l mlijeka
  • 3 paketa pudinga u prahu od čokolade
  • 120 gr šećera
  • 3 žlice kakaa za kuhanje
  • 2 dl vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Pripremi puding prema uputama na vrećici, ali umiješaj u njega na početku kakao u prahu i smanji preporučenu količinu mlijeka s 0,5 dl po vrećici na 0,4 dl - tako će puding biti gušći. 
  2. Pokrij dno lima keksima prethodno namočenim u mlijeko - ne smiješ ih namakati ni predugo (raspast će se) ni prekratko da ne ostanu suhi. 
  3. Slaži slojeve dok ne potrošiš sve kekse i puding. 
  4. Stavu kolač u hladnjak na 4 sata. Kad se dobro ohladi prekij ga šlagom koji si umutila od 2 dl vrhnja. Želiš li da kolač više podsjeća na mađaricu, zaboravi vrhnje, neka gornji sloj bude čokoladni puding.

Trik za najlijenije:

Nemoj kuhati čak ni puding, kupi gotov!

Kolač od čokolade i naranče Možda vas zanima Jednostavna čokoladna torta s narančama priprema se bez brašna Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    uz mlijeko dobar kolac