Life&style

Macaronse volimo i gledati i papati, a mogli bi ih sami i ispeći. 'Uvijek gladna' Mateja priprema radionicu

  • Macaronsi su među najelegantnijim i najomiljenijim slasticama na svijetu, ali njihova priprema poznata je kao jedan od najvećih slastičarskih izazova zbog niza preciznih koraka i lakoće pogreške 
  • No, sve one koje su već odustale od pokušaja da ih savršeno naprave, mogla bi ohrabriti radionica poznate food blogerice - 'Uvijek gladne' Mateje Krvarić Zobec, koja će 20. svibnja u Zagrebu otkriti sve svoje trikove i tajne 
  • U Studiju Kotluši sudionike očekuje praktično učenje, tri vrste punjenja, dobra atmosfera i slasni zalogaji, a mjesta su ograničena pa nemoj dugo čekati s prijavom

Teško da postoji šarmantnija poslastica od macaronsa! Ove malene, šarene i neodoljivo elegantne puslice od badema oduvijek zauzimaju posebno mjesto u našim srcima, budući da se nikada ne možemo odlučiti volimo li ih više promatrati i diviti se njihovim savršenim oblicima i nježnim pastelnim bojama, ili pak više uživati u njihovim refinim okusima. 

Beskrajno fotogenični i još više ukusni, s razlogom su među najobožavanijim slasticama svijeta, no njihovu nježnu, hrskavu vanjštinu koja skriva mekanu, prozračnu unutrašnjost i bogato, kremasto punjenje, nije nimalo lako postići... Iza fasade savršenstva, potvrdit će svi koji su se barem jednom okušali u njihovoj izradi, krije se jedan od najvećih izazova slastičarstva. Puknute kapice, nedostatak karakterističnog 'prstena', šuplja unutrašnjost... zamke su brojne i vrebaju na svakom koraku!

 | Autor: Instagram @petitjoybakery Instagram @petitjoybakery Foto: Instagram @petitjoybakery

Da bismo dobili savršene macaronse, potrebno je vrlo precizno vaganje sastojaka, savršeno tučeni bjelanjci, pravilna tehnika miješanja (čuvena macaronage tehnika), točno određena temperatura i vrijeme pečenja... Ukratko, dovoljna je i najmanja pogreška da sve pođe po zlu. No, ako si sva frustrirana već odavno odustala od njih, dopusti da te ohrabrimo na još jedan pokušaj i uvjerimo te da nada da i ti ispečeš savršenu turu macaronsa postoji! I to zahvaljujući našoj poznatoj food blogerici Mateji Krvarić Zobec.

Možda vas zanima Sezona krafni, i to onih u XXL veličini, ovdje nikada ne prestaje. Zbog njih nam nije teško 'potegnuti' do Varaždina Rubrika Life&style Life&style

Mateja, poznata i kao 'Uvijek gladna', priprema nam radionicu izrade macaronsa, ne bi li sa svima zainteresiranima podijelila svoje bogato znanje i iskustvo teškom mukom stjecano više od desetljeća i otkrila sve tajne ovog, kako smo već utvrdili, nimalo lakog zanata. Svi znamo da Mateja stvara čuda u kuhinji i da je posebno nadarena upravo za slatke zalogaje, a njezine fotografije i recepti prava su inspiracija, pa nam već sama pomisao da bismo mogle učiti izravno od nje, upijajući njezine savjete i trikove, zvuči veoma uzbudljivo! 

Ovaj slastičarski rendez-vous će se, kako je najavila, održati u Studiju Kotluši, u Petrinjskoj ulici na broju 83/1, 20. svibnja od 17-20 (a uz svojeglave macaronse možda i koju minuticu duže); radit će se 3 vrste punjenja, a osim dobre volje sa sobom je potrebno donijeti i posudice u koje ćemo spremiti svoje macaronse. Cijena radionice iznosi 100 eura, a osim kvalitetnih sastojaka od kojih će se macaronsi raditi, sve posjetitelje očekuju i ukusni slani zalogaji i koja fina kapljica koja će nam svima pomoći da se opustimo i, nadajmo se, da nam macaronsi što bolje ispadnu! Broj mjesta je ograničen pa ako si oduvijek željela postati ekspert u pripremi macaronsa, nemoj puno čekati s prijavom!

Možda vas zanima Slatko bez grižnje savjesti? NASUKU je domaći brend koji preokreće pravila slastičarstva i redefinira deserte! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @macaronsbyiva

Komentari 0