Life&style

Ludi trikovi diva: Žvakaća guma protiv bora ili hladne žlice na oči

Poznato je da su dive poput Marilyn, Rite i Audrey pomno pazile na svoj izgled, a neke su vjerovale u lude beauty tretmane

Audrey Hepburn i dan danas je pojam ljepote brojnim ženama. Njezine oči zavodile su brojne slavne glumce, a kako bi joj koža bila zategnuta i bez podočnjaka, nakon buđenja je na njih stavljala žlice ohlađene u hladnjaku i ležala tako 10-15 minuta.

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

Joan Crawford nije vjerovala u skupe tretmane. Njezin proizvod za ljepotu broj jedan bila je – žvakaća guma! Naime, Joan je smatrala kako žvakanjem žvakaće gume vježba lice i sprječava starenje i stvaranje bora.

Marilyn Monroe imala je neobičan trik za ljepotu. Na lice je nanosila sloj kreme protiv hemoroida i, zatim, debeli sloj pudera u prahu kako bi dobila savršenu, blistavu put. Nažalost, zbog toga su sitne dlačice na njezinom licu poprimile narančastu boju. Rita Hayworth nije podnosila neuredan izgled na ženama. Njezini ruževi uvijek su morali biti iste nijanse kao i lakovi za nokte, pa bez sklada na noktima i usnama nije izlazila iz kuće.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Bette Davis navodno je začetnica beauty trenda stavljanja krastavaca na lice. Slavna glumica svako je jutro na oči stavljala dvije kriške hladnog krastavca, a preko noći na područje oko očiju nanosila je petrolejsko ulje.

Marlene Dietrich strašno je pazila na izgled, a najviše pažnje poklanjala je obrvama. Prvo ih je brijala, a zatim iscrtavala olovkom u tankom luku. Nikad nije nanosila maskaru na donje trepavice jer je smatrala kako našminkane donje trepavice bacaju ružnu sjenu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Photo: Getty Images

Komentari 0