Life&style
pizza od lubenice

Lubenica na 100 načina: Najkreativniji načini za uživanje u 'kraljici ljeta'

  • Rezanje i posluživanje lubenice na malo drugačiji način oduvijek se smatralo svojevrsnom umjetnošću. Danas postoje brojne metode, kreativne ideje, YouTube video savjeti pa čak i impresivna rješenja posluživanja ovog voća
  • Bezgranična je količina kreativnosti kad je riječ o rezanju i posluživanju lubenica, a ona je redovito temelj i za neke druge slastice
  • missGASTRO otkriva najinteresantnije načina za serviranje "kraljice ljetnog voća".

Lubenica je zasigurno jedan od glasnika ljeta i jednostavno ne možemo zamisliti bolje osvježenje. Osim što sadrži vitamine i minerale koji su nam prijeko potrebni tijekom ovih vrućih dana, lubenica ima i visok udio vode tako da će te štititi i od dehidracije. Osim crvene, na tržnicama i u supermarketima možemo pronaći i žutu lubenicu, a obje su jednako ukusne. 

Najčešće lubenicu poslužujemo u obliku dobro poznatih trokutića ili možda narezanu na komadiće, no postoji cijeli niz zabavnih načina kako narezati i ukrasiti lubenicu da bude još primamljivija. Okrugla lubenica se u samo nekoliko poteza može pretvoriti u zvijezdu obiteljskog druženja ili nedjeljnog stola, a za to ti nisu potrebni nikakvi posebni alati ili vještine. 

Torta od lubenice

Jedan od nama najzabavnijih načina kako poslužiti lubenicu je zasigurno u obliku torte. Jednom kada očistiš lubenicu od zelene kore, jednostavno ju nareži na velike ploške jednake veličine i debljine. Višak lubenice grickaj dok pripremaš "tortu". Ako voliš jesti šlag uz voćne salate, onda na svaku plošku lubenice stavi malo šlaga, omiljenog voća po izboru i tako sve dok ne dobiješ najzdraviju tortu ovog ljeta. Mljac!

 | Author: Shutterstock

Kuglice od lubenice

Ne trebaju ti posebni alati da pripremiš ove male kuglice osvježenja. Jednostavno nareži lubenicu na dvije polovice i pomoću male žličice, poput one za čaj ili kavu, kružnim pokretima izdubi komadiće i posluži u zdjelici. Po želji prije toga izvadi sjemenke, a ovakve kuglice bit će i odličan dodatak voćnoj salati. 

 | Author: Shutterstock 

Sladoled od jednog sastojka

Hladna lubenica ti nije dovoljno osvježavajuća? Ne brini, uz blender i hladnjak postaje još veće osvježenje. Jednostavno izdvoji crveno meso lubenice u blender i uz nekoliko pulsirajućih pokreta ga usitni, no ne toliko da postane sok, nego da ostane još koji komadić. Smjesu stavi u kalupe za sladoled ili led i zamrzni na nekoliko sati. 

Voćna pizza 

Ne brini, nećemo ti savjetovati da na pizzu staviš lubenicu kao što to činimo s ananasom. Nareži lubenicu na ploške (s korom) i zatim na 8 jednakih trokuta. Na svaki trokut stavi malo šlaga, komadiće omiljenog voća i posluži na pladnju za pizzu. Oni istančanog okusa mogu se odvažiti i dodati malo feta sira - vjerujte nam, odlično je!

 | Author: Shutterstock 

Samo za punoljetne

Djeco, zatvorite oči, ovo je ideja samo za odrasle. Lubenica se u samo nekoliko koraka pretvara u najbolju čašu za koktele - ali i najveću. Prereži lubenicu po pola i mikserom na laganoj brzini izblendaj crveno meso. U sok dodaj malo gina, bijelog ruma ili votke i još voćnog soka po želji. Sve dobro promiješaj, dodaj koju kockicu leda i nekoliko slamki. Ovako poslužena lubenica najbolje se ispija u dvoje. 

 | Author: Shutterstock 

Photo: Instagram

Komentari 0