Life&style
Igra prijestolja

Ljubitelji 'Igre prijestolja', pozor! Planira se snimanje prednastavka o osvajanju Westerosa

  • Na HBO-u se aktivno raspravlja o novom prednastavku 'Igre prijestolja'
  • Radnja bi se vrtjela oko osvajanja Westerosa od Aegona I Targaryena
  • Otkrit ćemo ti sve što smo saznali o ovom projektu koji će zasigurno razveseliti brojne fanove  

Na HBO-u se aktivno raspravlja o novom prednastavku 'Igre prijestolja', tvrde izvori. Riječ je o seriji koja bi se bavila osvajanjem Westerosa od Aegona I Targaryena. Kako je projekt u vrlo ranoj fazi, trenutačno još nema pisca, premda izvori kažu da je potraga u tijeku,  jer HBO želi pokrenuti projekt. 

Možda vas zanima Jennifer Aniston: "Danas postoji cijela generacija ljudi kojima su 'Prijatelji' uvredljivi, teško nam je sad" Rubrika Life&style Life&style

Izvori također kažu da bi projekt mogli zajedno producirati HBO i Warner Bros, a prvo bi snimili dugometražni film koji bi zatim vodio u potencijalnu seriju.

 | Autor: HBO HBO

Serija bi ispričala priču o tome kako su Aegon i njegove sestre-žene, Visenya i Rhaenys, upotrijebili svoju vojsku i svoja tri zmaja da osvoje šest od sedam kraljevstava na Westerosu s izuzetkom Dornea. Time je Aegon I. postao prvi kralj Westerosa, prvi koji je sjedio na željeznom prijestolju i utemeljitelj je dinastije Targaryen. Ti su se događaji dogodili otprilike 300 godina prije događaja iz 'Igre prijestolja'.

HBO je odbio komentirati.

Ovo bi bio najnoviji projekt HBO-a baziran na Westerosu. Nakon globalnog uspjeha 'Igre prijestolja', kabelski operater krenuo je razvijati brojne serije čija se radnja odvija u svijetu autora Georgea R.R. Martina.

Od brojnih projekata najavljenih tijekom godina, jedini koji je napredovao do danas je 'Zmajeva kuća'. Prva epizoda serije premijerno se emitirala u kolovozu 2022. godine, zaradivši brzo obnavljanje druge sezone manje od tjedan dana nakon pokretanja. 
Druga sezona je trenutačno u produkciji.

Jedini drugi projekt 'Igre prijestolja' koji je do sada snimljen je napušteni pilot o 'Dugoj noći' s Naomi Watts u glavnoj ulozi. Taj je projekt naposljetku odbačen 2019. godine, na isti dan kada je 'Zmajeva kuća' dobila zeleno svjetlo.

 | Autor: HBO HBO

Potez da se proširi svijet 'Igre prijestolja' - i potencijalno se poveže s filmom - nije iznenađujući, budući da serija ostaje jedan od najvrjednijih djela u biblioteci Discovery Warner Bros. Medijske tvrtke također već neko vrijeme rade na izgradnji međusobno povezanih filmskih i TV svemira oko svojih najvećih naslova, pri čemu je Disneyev Marvel Cinematic Universe najveći primjer. Warner Bros. Discovery također trenutačno radi na ponovnom pokretanju 'DC Universea' pod vodstvom Jamesa Gunna i Petera Safrana.

serija Nasljeđe Možda vas zanima Šifre u imenima i 'konzultanti za bogatstvo': 10 stvari o seriji 'Nasljeđe' koje malo tko zna Rubrika Life&style Life&style
Photo: HBO

Komentari 0