Life&style

Ljetne salate: Osvježavajući prilog koji je istisnuo s jelovnika glavno jelo

Kombinacija okusa koju u takvom slasnom zagrljaju daje najbolje od sebe te istodobno bojama svježine hrani oči i krijepi tijelo

Salata s kvinojom i pečenim paprikama

 | Autor: Stock Food Stock Food

Sastojci: 250 g kvinoje, 200 g cherry rajčica, žuta i crvena paprika, 3 jaja, 200 g svježega kozjeg sira, 100 g rikole, vezica peršina, 2 češnja češnjaka, maslinovo ulje, balzamični ocat, sol, papar
Priprema: Kvinoju skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Žutu i crvenu papriku ispecite na roštilj-tavi ili u pećnici pa ih ogulite i narežite na komadiće. Rikolu operite i osušite. Pomiješajte pečene paprike s kvinojom. Dodajte nasjeckani peršin, češanj protisnuta češnjaka i cherry rajčice te promiješajte. Za preljev pomiješajte usitnjeni češnjak, ocat, ulje, sok pola limuna, sol i papar pa prelijte preko kvinoje i povrća. Prije posluživanja rasporedite salatu po tanjurima, dodajte rikolu i grumenčiće sira. Nakapajte maslinovim uljem te stavite na svaki tanjur jedno poširano jaje.

Mediteranska rapsodija s tikvom

 | Autor: Stock Food Stock Food

Sastojci: butternut tikva, 150 g fete, glavica luka, nar, šaka mladog špinata, šaka rikole, šaka matovilca, naranča, jabučni ocat, maslinovo ulje, sol, papar 
Priprema: Tikvu ogulite, narežite, premažite maslinovim uljem i stavite peći u pećnicu dok ne omekša. Operite špinat, rikolu i matovilac te ih pustite da se osuše. Nar očistite tako da ga prepolovite i tucite kuhačom po kori dok kroz prerezani dio ne ispadnu sve sjemenke. Pečenu tikvu izvadite i ohladite pa narežite na kocke. Pomiješajte špinat, matovilac, rikolu, kockice pečene tikve, luk narezan na listiće, namrvljenu fetu i nar. U manjoj zdjelici izmiješajte narančin sok, malo jabučnog octa, maslinovo ulje, sol i papar te prelijte preko salate i promiješajte. Odmah poslužite.  

Puretina u zagrljaju grejpa

 | Autor: Stock Food Stock Food

Sastojci: 400 g purećih prsa, grejp, 2 rajčice, vezica mlade rotkvice s lišćem, glavica luka, češanj češnjaka, šaka rikole, vezica peršina, maslinovo ulje, pola limuna, vinski ocat, sol, papar
Priprema: Pureća prsa narežite na tanko, posolite i popaprite te ispecite na roštilju ili na roštilj-tavi. Kad su pečena, pospite ih nasjeckanim peršinom i s pola nasjeckana češnja češnjaka. Grejp ogulite i filetirajte kriške. Rajčice narežite na kocke, rotkvice naribajte, a lišće im operite. Rikolu operite i ocijedite. Pomiješajte lišće rotkvice, rikolu, rotkvice, rajčice i grejp. Prelijte maslinovim uljem, vinskim octom, solju i paprom te poslužite uz puretinu s roštilja.

Photo: Stock Food

Komentari 0