Life&style

Ljepota ide kroz želudac: Namirnice koje pomlađuju

Nutricionistkinja čije metode koriste zvijezde poput Olivije Wilde i Drew Barrymore, u svojoj knjizi otkriva tajne mladolikog izgleda

Režim koji poznata nutricionistkinja Kimberly Snyder provodi zasniva se na odvikavanju tijela od redovite konzumacije životinjskih proteina i navikavanju na dnevnu prehranu koja u sebi sadrži 80 posto namirnica biljnog porijekla, a preostalih 20 posto spada na integralne žitarice.

Radi se o namirnicama koje obiluju visokim udjelom minerala i vitamina idealnih za čišćenje organizma i izbacivanje otpada iz crijeva nakon čega tijelo može početi s optimalnom apsorpcijom hranjivih tvari. Ciljani odabir voća i povrća, na kojima se temelji detoksikacija i zdrav izgled kose i kože te mršavljenje kao pozitivna nuspojava, Kimberly je učinila dostupnima svima.

1. Uz tri namirnice do blistave kože

Nezaobilazne namirnice za blistavi ten su ananas, koji pomože u poticanju proizvodnje kolagena, sjemenke lana za injekcije esencijalnih masnih kiselina te avokado koji obiluje vitaminima C, E i K i koji jedini sadrži antioksidanse za usporeno starenje kože.

2. Bananom protiv podočnjaka

Za ublažavanje sivih naglašenih podočnjaka pomoći će jedna banana na dan jer velike količine kalija kojima ovo poznato voće obiluje pomaže regulaciju viška tekućine ispod očiju.

3. Rješenje za dugotrajno uklanjanje bubuljica

Za uklanjanje prištića i upalnih procesa na licu poznata nutricionistica preporučuje konzumiranje kokosovog jogurta koji čisti organizam, jabučnog octa koji potiče izbacivanje toksina iz tijela i crvenog luka koji pospješuje izlučivanje probavnih sokova te je idealan za detoksikaciju organizma.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Sjajna i bujna kosa

Mrkva sadrži visoku količinu beta karotena, biljnog pigmenta koji tijelo pretvara u vitamin A i koji je potreban za zdrav rast kose, dok su sjemenke bundeve izvor cinka i sumpora - komponenti koje su zaslužne za čvrstu kvalitetnu kosu. I mrkva i bundeva sadrže neophodan vitamin B koji sprječava stanjivanje vlasi i potiče rast kose, a treba ih konzumirati svakodnevno.

5. Zeleni miks za jake nokte

Za lomljive nokte idealno je zeleno lisnato povrće koje sadrži velike količine kalcija. Nalazimo ga u špinatu te raznim vrstama zelenih salata za koje se preporučuje svakodnevna konzumacija u obliku soka.

Photo: Getty Images

Komentari 0