Life&style
1/11

Lijepa kosa i na +30: Zaštitite ju na ljetnom suncu

Kako biste očuvali hidrataciju kose, prije odlaska na plažu nanesite ulje argana ili makadamije, a zaštitite je i maramom ili šeširom

Što se događa s našom kosom na suncu, usred soli i vrućine? Na koži promjene itekako vidimo, navečer otkriva neko crveno lice, a s druge strane, naše vlasi se čine adekvatno zdravima. 


- Sama pomisao na ljeto, kupanje i sunčanje ostavlja bez daha. U torbice pakiramo kreme i losione za zaštitu i njegu naše kože. Dajemo li pritom dovoljno pažnje našoj kosi - pita vas zagrebačka frizerka Ana Kuštre iz salona Anel te nastavlja: “Kosa ne može izgorjeti i izljuštiti se kao koža. Ona je nježna i tanka, a sklop soli i sunca lomi je i isušuje. Stoga donosim nekoliko prijedloga kako da se opremite kako bi vaša kosa zadržala ne samo hidrataciju nego i omiljenu boju i pramenove o kojima se toliko brinete”.

 | Autor: arhiva arhiva

Ne zaboravite maramu ili šešir - fora su dodatak, a uostalom štite kosu. 


- Nakon svakoga kupanja dobro bi bilo slatkom vodom iz bočice ili na obližnjem tušu isprati kosu od soli. Slani kristali iz mora dodatno je isušuju. Nakon toga predlažem neki proizvod koji regenerira vlasi, u obliku spreja, praktičan je za plažu i dolazi u manjim pakiranjima koji neće zauzeti mnogo mjesta u već krcatoj torbi za plažu - govori Ana. Ulja su hit već neko vrijeme, a prijedlog je ono od argana ili makadamije. Ova ulja su odlična, njeguju kosu i čuvaju njezinu hidrataciju, što je iznimno važno na suncu. Nanesite ih i prije odlaska na plažu, to će kosu dodatno zaštititi te je učiniti mekom i podatnom, a i lakše ćete je i raščešljati. Posebnu pozornost obratite na vrhove i više ih namažite. Dobro bi bilo i prije odlaska na godišnji odmor skoknuti kod frizera da vam skrati vrhove. 
- Kad dođete s plaže, koristite blage šampone i regeneratore za kosu zbog čestog pranja kose. Sol u kombinaciji sa suncem izbjeljuje kosu kako prirodnu tako i tretiranu. Kod prirodne nastaju predivni prirodni pramenovi, dok kod obojene kosa može izgledati isprano i neuredno. Da biste to spriječili, koristite maske u boji u skladu s nijansom kose - savjetuje Ana. Kosa je naša ljepota, a kako bi se i ona dobro provela na godišnjem, priuštite joj posebnu njegu pojačanu keratinom i divnim uljima.

Photo: Getty Images

Komentari 0