Life&style
Harnaaz Sandhu je nova Miss Universe

Lijepa i pametna: Indijka Harnaaz (21) pobijedila je 79 ljepotica i postala Miss Universe

  • Na 70. svjetskom izboru ljepote u Izraelu odabrana je nova Miss Universe, predstavnica Indije, Harnaaz Sandhu  
  • Sandhu je iza sebe ostavila 79 ljepotica iz različitih zemalja, između kojih je bila i naša Ora Ivanišević 
  • No osim ljepote, Harnaaz ima i druge kvalitete, velika je zagovornica jačanja ženskih prava, a u slobodno vrijeme igra šah

Harnaaz Sandhu bila je glavna favoritkinja na kladionici za titulu Miss Universe. Naime, već je dobro poznata u svijetu modelinga jer je posljednja pobjednica LIVA Miss Diva. Sandhu se na natjecanju predstavila kao snažni zagovornik jačanja položaja žena u svijetu. Inače radi kao glumica, a najveća inspiracija joj je poznata Pryanka Chopra.

Rođena i odrasla u Chandigarhu, Sandhu je pohađala školu i fakultet u Chandigarhu. Uživa provoditi vrijeme s prijateljima, a također je zainteresirana za pjevanje, glumu, kuhanje i ples. Što se tiče fitnessa i aktivnosti na otvorenom, preferira jogu, plivanje i jahanje. Također voli igrati šah. Kad ne radi, Harnaaz se pretvara u spisateljicu, jer uživa u pisanju dvostiha na pandžabskom. Navodno može fenomenalno imitirati bilo koga, pa čak i razne životinje. 

 Izrazito inspirirana svojom majkom, Harnaaz je u svojoj biografiji delegata za Miss Universe spomenula „kako je njezina majka izašla iz okova patrijarhata i postala uspješan ginekolog koji vodi svoju obitelj“. Ona je bila inspiracija za Harnaaz da podrži ženska pitanja i pomogne osnaživanju žena. Sandhu je također snažan pobornik ustavnih prava žena na obrazovanje, karijeru i slobodu izbora. Svestrana, suosjećajna i samouvjerena djevojka, Harnaaz je sada spremna ostaviti iza sebe izvanredno nasljeđe koje će nadahnuti tisuće pojedinaca.

U top 16 ušle su predstavnice iz SAD-a, Južne Afrike, Venezuele, Paragvaja, Filipina, Arube, Indije, Amerike, Velike Britanije, Japana, Bahama, Porto Rica, Paname, Singapura, Kolumbije i Francuske.Titulu prve pratilje osvojila je Miss Paragvaja Nadia Ferreira, dok je za drugu pratilju izabrana Miss Južne Afrike Laleu Mswane. 

Na izboru za Miss Universe Hrvatsku je predstavljala Ora Ivanišević (20). Lijepa Dubrovčanka prošetala je po pisti u nekoliko dizajnerskih kombinacija, a najviše je pažnje privukla prozirna haljina Matije Vujice.

Ora je studentica treće godine dubrovačkog RIT-a, a već sada planira magisterij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Želje za budućnost su joj jednoga dana voditi vlastiti hotel, a uz obrazovanje bavi se i odbojkom. 

„Vrijeme je za igru... Noć je prije finalne večeri i najsnažniji osjećaj koji osjećam je ponos. Ponosna sam na to tko sam, odakle dolazim i tko želim biti. Ponosna sam na putovanje u kojem ću sudjelovati i iskustvo koje ću pamtiti ostatak svog života. Ponosna sam što ću hodati po pozornici sutra i što sam Hrvatica“, napisala je Ora na Instagramu te dobila brojne komentare podrške i komplimenata.

„Hvala svima na predivnim porukama i čestitkama. Probudila sam se s najboljim osjećajem ikada… Najljepšim porukama podrške i ljubavi. Svima vam zahvaljujem od srca i nadam se da sam vas učinila ponosnim i predstavila našu Hrvatsku najbolje što sam mogla“, dodala je.  

Photo: Pixsell

Komentari 0