Life&style 05. kolovoza 2015.

Leo Hekman Griva - Dj koji će vam rasplesati dušu

Privatno.

Leo Hekman a.k.a. DJ D-Gree, splitski DJ sa boravištem u Zagrebu, jedan je od rijetkih koji setove gradi na starom funku, soulu i jazzu. Kao glazbeni urednik internet Radija 808 uspješno promovira i moderne stilove u emisiji Founke Nastay. Ovog osebujnog mladića uhvatili smo pred ljetnu turneju i zamolili da nam otkrije par stvari o sebi.

Tko je Leo Hekman Griva?

Sa sigurnošću mogu reći da sam veliki entuzijast opčinjen glazbom. Od malih nogu pjevam u zboru, već u srednjoj školi postajem radijski spiker i tonski realizator, a i danas sam često za pultom. Volim činiti ljude sretnima.

 | Autor: Privatno Privatno

Koji stil glazbe preferiraš, i kao konzument i kao DJ?

Funk, Soul, Jazz, Electronic Downtempo, TripHop, New Wave, Roots & Dub Reggae, Afrobeat, sve je povezano!  Na meni je, da kao DJ odredim kada neki stil najbolje odgovara situaciji. Kod kuće ipak prevladava jazz.

Gdje te inače možemo čuti?

Resident sam u Funk Clubu. Odnedavno me se može dvaput mjesečno čuti u Vinyl Baru, ponekad u Spunku. U VIP-u sam bio dio tima 'Chui ovu glazbu', oko grupe Chui i srodnih im progresivnih jazz bendova.

 | Autor: Privatno Privatno

Ovo ljeto provodiš radno ili partijajući ili oboje?

Oboje. Putovat ću i puštati glazbu po našoj obali. Nadam se lijepom vremenu, boljem od prošle sezone!

Što je za tebe dobar party?

Dobar party zamišljam kao zabavu uz glazbu koja nije naporna. Nije imperativ da moram poznavati stvari na koje plešem, ponekad me pritisak potjera negdje drugdje. Mnogo toga ovisi o soundu i rasvjeti, naravno i DJ-u.

Što je za tebe dobar DJ?

Dobar DJ zna ispričati priču kroz svoj set, naslušan je tj. poznaje promjene i tijek glazbenih utjecaja na svjetskoj sceni, tvrdoglav je i voli iznenaditi odabirom - baš kao ja haha..

 | Autor: Privatno Privatno

Od čijih ploča se ne odvajaš u zadnje vrijeme?

Gary Numan je od 1978. do 1980. stvarao glazbu pod utjecajem punk scene, ali uz korištenje sintisajzera i kreirao zvuk koji će obilježiti osamdesete. Preporučio bih i radove do 1983. Tko voli Bowiea i Kraftwerk, sigurno će mu se svidjeti ''Down In The Park'', ''Are 'friends' Electric?'' ili cover ''Love Needs No Disguise''.

Što planiraš u skoroj budućnosti?

Objaviti remix pjesme Sare Renar, trajno se zaposliti i biti bogat i uspješan! Nego što! Kakvo je to pitanje?

Slike detaljnije pogledaj u galeriji....

Komentari 0