Life&style

Landsky bar ima ludu vožnju okusa - i 'vozni red' koktela nazvanih po tramvajskim stanicama

  • Paula Franjo Landsky ostat će zauvijek upisana u povijest Zagreba kao prva ženska kondukterka zapamćena po izvikivanju imena stanica i trubljenju za polazak
  • Po zagrebačkoj kondukterki dobio je ime danas već poznati bar na Remizi, karakterističan po unikatnom interijeru i kvalitetnim koktelima za čiju su recepturu zaslužni iskusni koktel majstori
  • Upravo su 7 novih koktela koji su dobili naziv po tramvajskim stanicama dodatan razlog za posjet najdražem baru na zagrebačkoj  Remizi

Paula Franjo Landsky u povijesti će biti upisana kao prva zagrebačka kondukterka. Rodom iz Đurđevaca, Paula je u Zagreb stigla oko 1900. godine u potrazi za poslom. S 27 godina udala se za Rudolfa Landskog koji je bio kontrolor u tramvaju, međutim kad je suprug mobiliziran i poslan na bojište u Galiciju, Paula se zaposlila u zagrebačkom tramvaju. Prva zagrebačka kondukterka radila je i po 12 sati, kako piše u ZET-ovu glasniku, a bila je poznata po tome što bi na svakoj stanici izvikivala ime stajališta te trubom davala znak za polazak. Provela je kao kondukterka cijelo ratno razdoblje te je doživjela 101. godinu.

Možda vas zanima Bili smo na otvorenju Apotheca bara u Rijeci s tematikom iz vremena američke prohibicije, imaju super koktele Rubrika Life&style Life&style

U spomen na nju, na adresi Ozaljska 146, u blizini zagrebačkog okretišta tramvaja na Ljubljanici, prije nekoliko godina otvorio se Landsky bar. Prepoznatljiv po svome jedinstvenom interijeru koji imitira interijer tramvaja, u baru na Remizi mogu se naći stare fotelje, tapete, slike tramvaja, kao i žene koja je obilježila povijest ZET-a. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Landsky Bar (@landsky30)

'Na kojoj stanici ulaziš, a na kojoj izlaziš?' - kreativna ponuda kreativnih koktela

Koncept Landsky bara temelji se na cjelodnevnoj ponudi s naglaskom na afterwork druženja, a uz vrhunsku kavu imaju i široku ponudu vina, nekoliko točenih piva, dok je poseban naglasak stavljen na kvalitetan izbor žestokih pića te na maštovite koktele.

 | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Tomislav Miletic/PIXSELL

A upravo na posljednje su se fokusirali posljednjih tjedana kada su izbacili 7 koktela inspiriranih Zagrebom i Remizom te tramvajskim linijama koje kreću s obližnjeg okretišta.

 | Autor: Instagram @landsky30 Instagram @landsky30 Landsky bar u ponudi ima 7 novih koktela

Svaki od njih nosi naziv jedne popularne stanice na ruti istoga će se gosti sigurno moći poistovjetiti s jednom od tih stanica na neki način. Svaki koktel je opisan u par riječi kako bi odabir i put do sljedeće stanice bio lakši. 

Ljeto još nije gotovo! Pet super kreativnih ideja za ukusne koktele s džinom

Primjerice, na stanicu Lisinski izabrati će oni koji uživaju u profinjenom koktelu jakog voćnog okusa čiji su sastojci Whiskey, Campari, vanilija, limun u jagode, dok će s Dubrave krenuti oni koji traže osvježenje u tropskim okusima. 

 | Autor: Instagram @landsky30 Instagram @landsky30 Stanica Lisinski

Bez obzira s koje stanice krenula, Landsky bar obećava ludu vožnju nezaboravnih okusa.

Photo: Instagram @landsky30

Komentari 0