Life&style 28. listopada 2014.

Lampe koje svi želimo imati

1/10

Rasvjeta je jedan od ključnih elemenata unutrašnjeg uređenja kojemu se ponekad na žalost ne pridaje dovoljno pažnje, iako se dobro isplaniranom i stručno odabranom rasvjetom mogu postići različiti efekti i značajno unaprijediti i oplemeniti svaki prostor.

Rasvjeta je jedan od ključnih elemenata unutrašnjeg uređenja kojemu se ponekad na žalost ne pridaje dovoljno pažnje, iako se dobro isplaniranom i stručno odabranom rasvjetom mogu postići različiti efekti i značajno unaprijediti i oplemeniti svaki prostor. Predstavljamo vam nekoliko odličnih lampi hrvatskog dizajna i proizvodnje koje vrijedi upaliti jer osim što su vrlo originalne i kvalitetne, izgledaju jako efektno!

 | Autor:

'Mini Me' lampa dizajnera Filipa Gordona Franka mnogima je već dobro poznata i predstavlja jedan od najboljih primjeraka suvremenog hrvatskog produkt dizajna. Inspirirana vitkim oblikom spajalice za papir, 'Mini Me' privlači svojim minimalizmom, besprijekornom izradom i izborom od čak devet različitih boja, čime se pružaju brojne mogućnosti uređenja interijera i pogađaju različiti ukusi.

 | Autor:

Tako će na primjer arhitekti i dizajneri za svoj radni stol najvjerojatnije izabrati crnu, bijelu ili možda sivu, dok ćete stol svojih školaraca ili studenata osvijetliti zabavnom tirkiznom, žutom, zelenom ili plavom lampom, a urednica ženskog časopisa na primjer, biti će oduševljena svojom ciklama-pink lampom! 'Mini Me' nije ograničen samo na stolnu upotrebu, možete je upotrijebiti i u drugim dijelovima prostora i na druge načine - svugdje će jednako dobro izgledati.

 | Autor:

'Shift by Artisan' još je jedna minimalistička lampa vrlo inovativnog dizajna Ruđera Novak-Mikulića i Marije Ružić koji podsjeća na filmski reflektor, a sastoji se od tri drvena štapa koje korisnik sam sastavlja u prostornu konstrukciju te sjenila koje klizi po jednom od štapova i naslanja se na preostala dva u raznim položajima.

 | Autor:

Sjenilo je izrađeno od perforiranog lima presvučenog umjetnom kožom, kako bi bilo dovoljno čvrsto za naslanjanje na drvene štapove, a dovoljno lagano za jednostavno rukovanje.

 | Autor:

'Shift' osigurava ambijentalnu ili usmjerenu rasvjetu ovisno o izabranoj poziciji i omogućuje vam da se poigrate osvjetljenjem prostora prema trenutnim potrebama i raspoloženju. Dolazi u bijeloj ili crnoj varijanti i nekoliko vrsta drva za štapove, a poznata Artisanova preciznost i finoća izrade učiniti će ju vašim omiljenim predmetom u kući!

 | Autor:

'Stripes' je lampa zavodljivih linija klasične lampe izrađena od kartonskih traka obojanih ekološkom bojom. Ručno ih izrađuje sam autor i dizajner Davorin Kulaš što im uz vrlo atraktivan izgled daje dodatnu vrijednost. Dostupne su u dvije veličine i devet različitih boja, te mogu služiti kao podne, stolne i ambijentalne lampe u apsolutno svim dijelovima kuće ili stana.

 | Autor:

Njihova zanimljiva prozračnost omogućava vam da promjenom vrste žarulje postignete različite efekte osvjetljenja, dok ih materijal izrade čini reciklirajućim, ekološki prihvatljivim proizvodom. Male 'Stripes' lampe su nam najdraže u dječjim sobama i na noćnim ormarićima, a velike u tamnim kutovima stana koje treba rasvijetliti i oživjeti. Stripes imaju i vrlo atraktivnu, inovativnu ambalažu koja omogućava lakši transport, te lampu čini odličnim poklonom za useljenje, rođendan, vjenčanje…

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0