Life&style 06. svibnja 2016.

Kurkuma, limun: Pilingom protiv dlačica na licu

Guliver Image/Getty Images.

Izbjeljivanje je jedno od najčešćih metoda koje se koriste za skrivanje dlačica na licu. No, izbjeljivanje nije sigurno i dobro za kožu. Zato preporučujemo da isprobate neke domaće lijekove kako biste se oslobodili dlačica. Postoji nekoliko domaćih pilinga koji vam u tome mogu pomoći. Ovo su naši prijedlozi.

1. Kurkuma i brašno slanutka

Pomiješajte brašno slanutka s prahom kurkume. Dodajte nekoliko kapi ulja senfa i napravite gustu pastu. Nanesite je na lice i napravite piling. Usredotočite se na područje gdje su dlačice vidljive. Nanesite ovu dva puta tjedno da biste se oslobodili dlačica na licu. Ovaj piling vam također može pomoći da dobijete besprijekornu kožu.

2. Kurkuma i sol

Sol je još jedan popularan kozmetički piling koji uklanja mrtve stanice kože, te čisti i uklanja neželjene dlačice. Pomiješajte kurkumu sa soli. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i mlijeka. Nanesite ovaj piling na lice i masirajte 5 minuta. Učinite to dva puta tjedno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Limun i med

Ovaj piling možete iskoristiti i za čišćenje i izbjeljivanje kože. Pomiješajte sok od limuna s medom i nanesite na lice i vrat. Ostavite smjesu 15­-20 minuta. Isperite hladnom vodom kako biste dobili hidratiziranu kožu bez dlačica.

4. Piling od šećera

Šećer ljušti kožu, uklanja mrtve stanice kože, a također čupa dlačice iz korijena. Namočite lice vodom i masirajte lice granulama šećera. Učinite to dva puta tjedno. Šećer također pomaže u liječenju akni. Dakle, ako imate akne, pobrinite se nanositi piling od šećera.

5. Kukuruzno brašno, šećer i jaje

U zdjeli pomiješajte jedan bjelanjak sa šećerom i kukuruznim brašnom. Nanesite ovaj piling na lice i vrat. Masirajte nježno oko 15 minuta. Ostavite 5 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Učinite to tri puta tjedno.

Komentari 0