Life&style

Kupila sam hipstersku eko četkicu za zube - što se dogodilo nakon 2 tjedna?

Htjela to priznati ili ne, naša novinarka je rob marketinških trikova. Barem ovih koji imaju predznak vegan. Evo kakvo joj je iskustvo priuštila četkica Humble Brush

Tko god me poznaje, zna da volim pojam prirodno. Bilo da je riječ o odjeći (slamnate ljetne torbe su mi guilty pleasure), hrani (jedem najružnije jabuke jer mislim da su najzdravije), pa do kozmetičkih proizvoda. Malo je reći da je eko nazi u meni u potpunosti poludio kada je vidio četkice Humble Brush. Izrađene od bambusa, doduše s najlonskim dlačicama, ali bilo bi previše očekivati da su od konjskog repa, proizvedena u Švedskoj. Sve zvuči kao plus, plus, plus, plus... Sve u svemu savršeno. A još su i humanitarnog karaktera. Humble brend je direktno vezan uz The Humble Smile fondaciju koja se brine o oralnom zdravlju potrebite djece diljem svijeta. 

 | Autor: miss7 miss7

S veseljem sam kupila Humble četkicu po cijeni od 29 kuna. Doduše, sve četkice i za odrasle i za djecu, dolaze u soft varijanti. Ljubiteljica sam ipak medium tvrdoće četkice, pa sam u startu bila malo razočarana. No, sve za viši cilj. Na omotu četkice je istaknuto kako se ona uvijek treba osušiti nakon korištenja, a kada joj prođe rok, baca se u kompostirano smeće bambusova drška, a najlonska vlakna se odrežu i recikliraju s plastikom.

 | Autor: miss7 miss7

Pri prvom korištenju ove četkice sam bila toliko oduševljava da sam željela zube prati barem 10 puta dnevno. I slikati je za Instagram. I hvaliti se prijateljima ovom lijepom četkicom koja je tako nježna prema zubima i zubnom mesu. I to veselje potrajalo je nekoliko dana, sve dok nisam primijetila kako dlačice s četkice sve više šire. I otpadaju. I lome se. Smanjila sam intenzitet kojim trljam zube, misleći da je problem u meni. No, četkica je bila sve više rascvjetana. No, ne samo da je bila rascvjetana, nego se više nije dala osušiti. Drvena drškica ostajala je mokra i na njoj se nakupljala plijesan (nikome to nije bilo čudno, iako sam uporno ponavljala da je nisam držala u čašici, nego sam je ostavila da se osuši). 

 | Autor: miss7 miss7 Nova četkica i četkica stara 2 tjedna

Da skratim priču, ova četkica je samo lijep ukras kupaonici ako poput mene voliš prirodne stvari - i NE KORISTIŠ JE. Ne treba je shvatiti kao ozbiljnog pomagača oralnoj higijeni. Točnije, Humble Brush uopće nemoj ozbiljno doživjeti. Osim ako ćeš svaki tjedan kupovati novu četkici i davati 30 kuna za nju. Za mene je ona ipak bila - loše potrošen novac!

Photo: instagram @janko_popovic_volaric
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • danisoka

    Članak nema veze sa istinom. Očito je da autorica pere zube: ili previše puta dnevno, ili pre agresivno. Za sada moja je izdržala 2 tjedna i vjerujem da će izdržati još 2.