Life&style

Kultni filmski klasici na prekrasnoj lokaciji plaže Bačvice zabavljat će posjetitelje cijelog ljeta

  • ’Klasika al fresco 5’ peta je po redu sezona filmskih klasika na plaži Bačvice u organizaciji splitske “Kinoteke” i Kina Mediteran
  • 13 klasičnih naslova prikazivat će se svakog utorka u ljetnoj sezoni od 5.7 do 27.9 
  • Pogledaj koje sve kultne klasike ćeš moći gledati ovoga ljeta na kultnoj lokaciji!

Već petu godinu Ljetno kino Bačvice koje se ljeti održava na kultnoj splitskoj plaži donosi naslove filmskih klasika. Jedno od najposebnijih kina na Jadranu otvoreno je 1956. godine i više od 65 godina privlači brojne Splićane i goste koji uživaju u filmskom programu na prekrasnoj lokaciji na otvorenom uz miris borova, šum mora, zvijezde, mjesec i brodove koji prolaze u pozadini. Za projekcije se često traži ulaznica više, pa se nitko ne buni sjediti na zidiću ili gledati film s ručnika za plažu. Upravo ta ležernost daje kinu autentično mediteransko ozračje.

 | Autor: Ljetno kino Bačvice Ljetno kino Bačvice

’Klasika al fresco 5’ - objavili su cijeli program sezone

Posjetitelji su prijašnjih godina mogli uživati u klasicima poput Blade Runnera, Terminatora, Taksista, Kuma, Bilo jednom na Divljem zapadu i mnogim drugima. Ove sezone Ljetno kino Bačvice donosi 13 novih - starih naslova koji će se prikazivati svakoga utorka, počevši s 5.7. i zaključno s 27.9. 

Program će otvoriti kriminalistički klasik “Živjeti i umrijeti u L.A.-u” (1985.) Williama Friedkina, a utorak nakon na ekranu ljetnog kina zaplovit će “Bounty” (1984.), avanturistički film ozvučen čudesnom glazbom nedavno preminulog skladatelja Vangelisa. 

Tu su i “Vještice iz Eastwicka” (1987.) Georgea Millera s nikad aktualnijom temom borbe spolova između vraga Jacka Nicholsona i vještica u tijelu Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon i Cher. Neće izostati ni klasici prema romanima Stephena Kinga, a prikazat će se naslovi u u režiji Roba Reinera “Ostani uz mene” (1986.) i psihološki horor triler “Misery” (1990.) koji će biti i posljednji naslov 'Klasika al fresco 5'.

 | Autor: Ljetno kino Bačvice Ljetno kino Bačvice

Čitav ogledni raspored projekcija za srpanj, kolovoz i rujan:

5. 7. “Živjeti i umrijeti u L.A.-u”

12. 7. “Bounty”

19. 7. “Suđenje u Nürnbergu”

26. 7. “Groznica subotnje večeri”

2. 8. “Vještice iz Eastwicka”

9. 8. “Poštar”

16. 8. “Opasno more”

23. 8. “Dodir zla”

30. 8. “Ralje

6. 9. “Predator”

13. 9. “Ostani uz mene”

20. 9. “Slatka Irma”

27. 9. “Misery”

Osim u filmskim klasicima, posjetitelji trenutno mogu sve do 26. lipnja uživati u filmovima u sklopu 15. izdanja Mediterasnkog filmskog festivala Split. Ljetno kino Bačvice ponovno je glavna lokacija festivala na kojem će se prikazati mnogi novi naslovi, a među njima i jedan hrvatski film Hortikultura. Sve naslove i raspored filmova u sklopu FMFS možeš pogledati ovdje

Photo: Promo

Komentari 0