Life&style

Kuhar ste ili slastičar i željni ste novih znanja? Prijavite se za stipendiju na najboljim svjetskim učilištima

Kuhari i slastičari koji imaju od jedne do pet godina iskustva rada u ugostiteljstvu i svoju budućnost vide u visokoj gastronomiji mogu se prijaviti na Stipendije Raise the Bar. Sve što je potrebno napraviti za prijavu jest ispuniti prijavni obrazac na internetskoj stranici projekta Raise the Bar te priložiti životopis i motivacijsko pismo.

U sklopu Stipendija, Coca-Cola HBC Adria četvrtu godinu zaredom, u suradnji sa stručnjacima iz ugostiteljskog sektora, odabrat će kandidate kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima. 

 | Autor: Coca-Cola HBC Adria Coca-Cola HBC Adria Stipendistica Marija Prša

Raise the Bar je do sada perspektivnim kuharima i slastičarima osigurao 10 stipendija. Prošlogodišnji dobitnici, chefovi Monika Gubić, Rok Smonkar i Ante Kapović te slastičarka Marija Prša, tako su dobili su priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj na renomiranim svjetskim učilištima. 

Roku Smonkaru Stipendija Raise the Bar omogućila je pohađanje naprednog modula programa talijanske kuhinje na ALMA Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Ova škola vodeći je svjetski međunarodni obrazovni centar talijanske kuhinje i ugostiteljstva, a svi programi u školi sastoje se od teorijske i praktične nastave te stažiranja u renomiranim restoranima i hotelima u Italiji i inozemstvu. Rok je nedavno započeo sa stažiranjem u restoranu St. Hubertus, jednom od najboljih restorana na svijetu s tri Michelinove zvjezdice. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Rok Smonkar - Alma

Svi kuhari i slastičari željni novih znanja i iskustava na renomiranim učilištima, za Stipendije se mogu prijaviti do 1. veljače 2023., nakon čega slijedi proces odabira koji se odvija u dva dijela. Prvi dio obuhvaća analizu pristiglih prijava tijekom koje će  predstavnici Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska i članovi tima Raise the Bar u obzir uzeti motivaciju kandidata, njihovo iskustvo te planove za budući razvoj. U drugom će dijelu tehničko znanje kandidata ocjenjivati vrhunski chefovi, sommelieri i stručnjaci iz ugostiteljskog sektora. Školu i program stipendisti biraju u suradnji s Raise the Bar timom, u skladu sa svojim znanjem, iskustvom i planovima, kako bi im dodatna edukacija omogućila da karijeru razvijaju u željenom smjeru.  

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria čiji je cilj povećati kvalitetu obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca trima programima: Akademijom za konobare, bariste i barmene, Stipendijama za kuhare i slastičare te edukativnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.  

Photo: Coca-Cola HBC Adria